Open Venster
‘Mogen we op zijn minst verwachten dat de CLB’s hun werk efficiënt doen?’
Ik ben leerkracht in het vijfde leerjaar. Begin vorige week zat één leerling thuis omdat hij positief was getest op corona. Dinsdag heeft een tweede leerling ’s morgens thuis een zelftest afgenomen: ook hij blijkt positief te zijn. Toch wacht het CLB op het resultaat van de PCR-test om in actie te schieten.
De hele dag zitten de leerlingen samen in de klas en op de speelplaats. Om 15 uur hakt het CLB de knoop door. Iedereen moet naar huis om getest te worden, en moet dus zelf een test regelen. Een leerling krijgt een verkeerde code, een andere geen code... Resultaat: zeven positieve testresultaten. Twee dagen erna krijg ik ook symptomen. Maandag test ik positief en moet de hele klas naar huis.
In het zesde leerjaar speelt zich hetzelfde scenario af: negen positieve testresultaten, en sinds vandaag is ook de leerkracht besmet. In het vierde leerjaar C heeft een tweede leerling positief getest, maar het CLB is pas vanaf 9 uur bereikbaar. De leerlingen moeten ’s ochtends eerst naar de klas komen en daar wachten tot we het CLB hebben kunnen bereiken. En als de knoop is doorgehakt, moeten ze naar huis.
Mogen we op zijn minst verwachten dat de CLB’s hun werk efficiënt doen? En op dezelfde manier te werk gaan? Twee straten verder wordt een testbus voorgereden aan de school om de leerlingen te testen, bij ons moet iedereen zijn plan trekken.
Laat de school ook zieke kinderen weigeren. Nu komen kinderen ondanks alle waarschuwingen snotterend en hoestend naar school. Naar huis sturen? Dan moeten de ouders ze nog willen komen halen...
Geef de school meer mogelijkheden om zelf beslissingen te nemen. Nu moet altijd alles via het CLB gaan, dat niet altijd bereikbaar is en soms ook met technische problemen kampt. En ondertussen raken de leerlingen verder besmet.
Steven Snijders, Boechout.
Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in: