null Beeld Stephan Houtman
Beeld Stephan Houtman

humoOpen Venster

‘Niet iedereen in de catechesewerking moet een uittreksel uit het strafregister kunnen voorleggen’

Lezersbrief

In een nota voor de pastorale verantwoordelijken van 13 oktober 2022 vragen de bisschoppen van België aan de vaste vrijwilligers van de catechesewerking met minderjarigen een uittreksel uit het strafregister. Met die maatregel komen ze tegemoet aan het decreet van de Vlaamse overheid van 3 juni 2022, dat in werking treedt op 1 februari 2023.

Belangrijk om te weten is aan wie dat uittreksel niet gevraagd wordt: aan occasionele medewerkers van de catechesewerking, en aan vrijwilligers van misdienaarswerking en het jeugdwerk georganiseerd door de Interdiocesane Jeugddienst. Het is aangewezen om alert te blijven voor tekenen van mogelijk grensoverschrijdend gedrag in de jeugdwerking en dat ook bespreekbaar te maken.

Stephan Houtman, voorzitter Werkgroep Mensenrechten in de Kerk, Roeselare.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234