null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘Niet verwonderlijk dat het parket maatregelen neemt: veel drugsadvocaten wanen zich onaantastbaar’

Redactie

Graag had ik gereageerd op uw artikel ‘De jacht op drugsadvocaten’. Verschillende bedenkingen van de vernoemde advocaten hebben mij meermaals de wenkbrauwen doen fronsen. Zij voelen zich geviseerd door het parket en worden regelmatig op de vingers getikt, gewaarschuwd en als ze over de schreef gaan, volgt een aanklacht met veroordeling. Niet meer dan terecht.

Het parket zet dikwijls zijn speurders aan het werk, die jaren aan één stuk bewijzen verzamelen van topgangsters. De tenlastelegging wordt zo overweldigend groot, dat deze gangsters topadvocaten onwaarschijnlijk veel geld betalen om hen vrij te krijgen, of om hun schuld te minimaliseren. Het dossier wordt overgemaakt aan hun medewerkers, die het uitspitten en werkelijk elke komma omdraaien. Eén verkeerde interpretatie, een vergeten handtekening van een onderzoeksrechter, één illegaal afgetapte telefoon of huiszoeking wordt aangegrepen als bewijs voor onterecht verkregen bewijslast. Met één veeg wordt jaren werk van het parket van tafel geveegd, ook al weet iedereen dat de schuld van de gangsters onomstotelijk vast staat. Denk maar aan de Aquino’s.

Is het dan verwonderlijk dat het moegetergde parket maatregelen neemt? Het werd de hoogste tijd dat het parket zegt: ga je over de schreef, dan heb je een aanklacht aan je broek. Veel advocaten wanen zich onaantastbaar. Het toppunt is wel de jonge advocaat die doodgemoedereerd zegt dat hij druggangsters verdedigt als pro-Deoadvocaat. Hij laat zich ongegeneerd in het zwart betalen. Voor mij is dat puur egoïsme, bedrog en zelfverrijking, betaald met drugs-, bloed- of misdaadgeld. Heeft dit nog iets te maken met recht spreken ? Dit is een slag in het gezicht van de gewone man in de straat, die dagelijks zijn bed uitkomt om zijn brood te verdienen.

Walter Denckens, Oelegem.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234