null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘Of de N-VA in een federale coalitie voor meer eenheid en daadkracht gezorgd zou hebben, valt te betwijfelen’

Lezersbrief

Volgens gerenommeerd politiek analist Rik Van Cauwelaert is de Vivaldi-coalitie een kibbelregering die elke dag opnieuw onmacht uitstraalt en die wel het einde van 2022 zal halen, om dan alleen nog maar naar de eindmeet te strompelen omdat ze geen andere keuze heeft. Vivaldi is ontstaan door de N-VA, de machtigste partij van Vlaanderen, uit te sluiten, volgens meneer Van Cauwelaert. Dat zal niemand ontkennen. Maar of de N-VA in een federale coalitie voor meer eenheid en daadkracht gezorgd zou hebben, valt toch ten zeerste te betwijfelen.

De N-VA staat er al niet om bekend dat ze goed kan samenwerken met andere partijen en dat zou nu ook niet anders zijn, zeker niet in een regering die ze hartsgrondig haat. Ze zouden ongetwijfeld vanaf dag één in verkiezingsmodus gegaan zijn. De N-VA had voorts maar één vereiste om aan een federale regering deel te nemen en dat was dat iedereen zou meewerken om gedurende deze legislatuur het N-VA-confederalisme voor te bereiden tegen 2024.

Die partijen zouden dus in volle crisistijd en pandemie mee hebben moeten werken aan het volledig uitkleden van ons land. Zou er dan tijd overgebleven zijn om ons pensioenstelsel volledig te hervormen, de energiecrisis aan te pakken, de kernuitstap voor te bereiden, de economische problemen op te lossen, het stikstofprobleem de wereld uit te helpen, de klimaatproblematiek aan te pakken en tegelijk maatregelen te treffen om het dodelijke virus te vlug af te zijn? Neen, meneer Van Cauwelaert, een regering met N-VA zou zelfs het einde van 2021 niet gehaald hebben.

Guy Bervoets, Koersel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234