null Beeld ANP
Beeld ANP

Open Venster

‘Op het terras met vier, naast het terras met tien en op een boot met zestien… Wie kan nog volgen?’

Lezersbrief

Vrijdagavond stond vroeger in het teken van gezellig pintjes drinken met de maten. Nu is het een avond vol chaos en stress. Kan ik wel een tafeltje bemachtigen? Wat als mijn vrienden al met vier aan tafel zitten? Ik moet toch niet alleen gaan zitten? Op het terras met vier, naast het terras met tien en op een boot met zestien… Wie kan nog volgen? Ik alvast niet meer. Maar goed, regels zijn regels. En als brave Vlamingen kunnen wij alleen maar gehoorzamen. Maar de logica is toch ver te zoeken.

Stel je even voor: ik koop om 19.30 uur een bak bier. Vervolgens stationeer ik mij op het dichtstbijzijnde terras met mijn vrienden. We zijn met zeven, dus splitsen we ons mooi op in twee groepen. Drie man aan de ene tafel, vier aan de andere. Oh! 22 uur… We staan braaf op en verplaatsen ons in één groep richting een nabijgelegen parkje. Nu we allemaal terug samen zijn, wordt de bak bier tevoorschijn gehaald. Er wordt gezellig bijgepraat en er worden nog enkele gerstenatjes genuttigd.

Oh! 23.50 uur… We staan weer braaf op en verplaatsen ons naar de tuin van een vriend, aangezien er om middernacht een samenscholingsverbod van drie personen geldt. Onderweg houden we ons natuurlijk aan de geldende afstandsregels. We splitsen ons op in drie groepjes. Twee van twee en eentje van drie. Aangekomen in de tuin voegen we ons terug samen. Er wordt een vuurtje aangestoken en de resterende pintjes vloeien naar binnen. Daarna zetten we onze tent op en duiken we per twee de nacht in.

’s Morgens vertrekken we richting Brugge om een boottochtje te maken op de binnenwateren. Op de boot zelf hebben we afgesproken met nog een paar vrienden. In totaal zijn we nu met twaalf en kunnen we gezellig babbelen met heel de vriendengroep. Helemaal legaal toch? Maar stel je nu eens voor dat dat allemaal een halfuurtje later had plaatsgevonden? Of erger nog… dat onze groep talrijker was. Dan werden die handelingen plotseling illegaal.

Pas op, begrijp mij niet verkeerd. Ik zeg niet dat ik het beter kan dan onze politici of virologen. Chapeau voor het werk dat zij al geleverd hebben. Ik wil gewoon zeggen dat ik er stilaan hoofdpijn van krijg. En nee, dat is niet van de kater.

Ferre De Prins, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234