Open Venster
‘Oudere gebruikers zonder internet worden gemolken op de energiemarkt’
Als ik geen nieuw contract afsluit, loopt mijn contract van de groepsaankoop ‘Samen groen 2020’ verder bij Engie. De kWh-prijzen voor zowel elektriciteit als aardgas zullen dan echter worden aangepast, tot ver boven de goedkoopste tarieven op de markt.
Groot was mijn verbazing toen ik op de website mijnenergie.be naar de goedkoopste leverancier van gas en elektriciteit zocht. Engie heeft twee formules die hetzelfde lijken, maar toch anders zijn. Bij Engie Easy Fixed is één jaar lang een vaste prijs gewaarborgd, zonder domiciliëring, en de facturen krijg je per post . Engie Direct Fixed is ook één jaar vast, maar dat contract moet je regelen via het internet, de facturen krijg je verplicht via e-mail, en alle correspondentie verloopt via e-mail en het internet.
Bij Easy Fixed betaal je ongeveer het dubbele voor een abonnement. Dat is nog redelijk, gezien de meerkost aan administratie. Maar de kWh-prijs voor elektriciteit is 2,5 eurocent en de gasprijs per kWh 0,74 eurocent duurder dan bij het internetcontract. Vele , vooral oudere, verbruikers die niet beschikken over internet, worden zo behoorlijk gediscrimineerd en uitgemolken. Kan dat zomaar ? Voor mijn energierekening is dat een verschil van bijna 400 euro per jaar. Laat u niet pluimen!
Ward D.W., Brasschaat.
Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in: