null Beeld HLN
Beeld HLN

Open Venster

‘Pas na de video van Bart De Pauw en de actie van het gerecht hebben de vrouwen zich burgerlijke partij gesteld’

Lezersbrief

Ik wil graag reageren op de inzending van lezer Lode Goyens over de zaak-De Pauw. De vrouwen die zich burgerlijke partij hebben gesteld, waren dat aanvankelijk niet van plan. Een paar vrouwen hadden enkel een klacht ingediend bij de vertrouwensdienst van de VRT wegens grensoverschrijdend gedrag. Zij wilden in eerste instantie vooral dat dat stopte.

Bart De Pauw verspreidde daarop, op eigen initiatief, een videoboodschap met excuses in de voorwaardelijke wijze: ‘Als… zou… dan wil ik mij daarvoor excuseren.’ Wat meteen aantoonde dat er weinig sprake was van enig schuldinzicht. Door de ruchtbaarheid die die videoboodschap kreeg en de huiszoeking bij de VRT, waarbij vertrouwelijke dossiers werden meegenomen, hebben een aantal vrouwen zich burgerlijke partij gesteld.

Het is kort door de bocht om hen nu te verwijten dat zij zich hebben laten verdedigen en vertegenwoordigen zonder dat zij daarvoor de kosten hebben gedragen. In sommige milieus vindt men dat zowat elke uitspraak kan worden toegeschreven aan cafépraat. Overigens vinden al decennialang processen plaats waarin slachtoffers schadevergoeding krijgen voor beledigende uitspraken, maar die halen gelukkig de media niet.

Marlene De Smedt, Londerzeel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234