null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Open Venster

‘Paul Magnette wordt radicaler omdat zijn kiezers naar de PTB dreigen te lopen’

Lezersbrief

Het interview met Paul Magnette in Humo 4249 is verbijsterend. Die man is niet geïnteresseerd in de vooruitgang van België, of in de financiële toestand. Zijn enige bekommernis is de machtspositie van de PS. Zijn kiezerspubliek wil hij niets in de weg leggen, en hij wordt nog radicaler omdat zijn kiezers dreigen over te lopen naar de communistische PTB .

‘Werkloosheid is geen probleem’? Het systeem blijft maar betaalbaar als zoveel mogelijk mensen werken. ‘De pensioenen blijven betaalbaar als iedereen 42 jaar werkt.’ Op zich klinkt dat redelijk: iemand die begint te werken op zijn 18de, kan met pensioen op zijn 60ste. Maar als je studeert en daarna 42 jaar werkt, zal de pensioenleeftijd rond de 64 tot 67 jaar liggen.

Er zit ook een contradictie in zijn uitspraak. Onder 42 jaar werken verstaat Magnette ook formules als 10 jaar werken en 32 jaar stempelen. Het systeem is onbetaalbaar als mensen maar 10 jaar bijdragen betalen. Hij pleit terecht voor een leefbaar minimumpensioen, maar zwijgt in alle talen over een groep ambtenaren met pensioenen van 3.500, 4.000 en 5.000 euro.

‘Onze staatsschuld is geen probleem, aangezien we op een groot deel daarvan zo goed als geen rente betalen.’ Magnette vergeet te zeggen dat die staatsschuld ieder jaar groter wordt omdat geen enkele euro wordt afbetaald en de begroting telkens en enorm tekort vertoont.

Ten slotte noemt hij de transfers van Vlaanderen naar Wallonië ten bedrage van 7 miljard euro peanuts. Zonder wanbeleid en profitariaat zou die 7 miljard niet nodig zijn en nuttig gebruikt kunnen worden in Vlaanderen.

Paul Bauwens, Damme.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234