null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘Procederen tegen de overheid lijkt een nieuwe trend te worden’

Lezersbrief

Ik wil het graag even hebben over (1*) de pandemiewet, (2*) de klimaatzaak, (3*) de vaccinatiestrategie. Een proces inspannen tegen de overheid lijkt een nieuwe trend te worden bij welgestelde minderheden. Echter, zo zij hun gram halen heeft dat gevolgen voor iedereen en niet enkel maar voor hun selecte groep. Ik zie daar een nog groter gevaar in voor de democratie dan wat deze groepen zelf poneren over de beslissingen van de overheid. Wat als door deze gerechtelijke vertragingsmanoeuvres het (1) gezondheidssysteem crasht, (2) of een extra deel van de bevolking de armoede wordt ingeduwd om dure klimaatvriendelijke uitgaven te doen? Als dit soort gerechtsgang legio wordt dan zou het maar billijk zijn dat naar het gerecht stappen gratis wordt zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Persoonlijk heb ik bedenkingen bij de Vlaamse (3) vaccinatiestrategie. Die verandert voortdurend en daardoor wordt de volgorde om een prik te krijgen door elkaar gehusseld. In andere landsgedeelten houdt men zich daar beter aan en werkt men efficiënter. Het is even bedenkelijk dat het Vlaams parlement zo goed als geen invloed kan uitoefenen op het beleid maar dat de Vlaamse overheid de hete aardappel i.v.m. de vaccinatievolgorde doorschuift naar de lokale overheid. Mocht ik een zak geld op overschot hebben dan stapte ik hiervoor ook naar het gerecht.

Marlene De Smedt, Londerzeel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234