Tess Uytterhoeven Beeld Koen Bauters
Tess UytterhoevenBeeld Koen Bauters

de eindejaarsvragenTess Uytterhoeven

Tess Uytterhoeven: ‘De opstand in Iran toont de onwaarschijnlijke moed en opoffering, maar ook een rauwe en hartverscheurende realiteit’

Warme wensen in koude dagen: de eindejaarsvragen.

Redactie

HUMO Hoe heeft u het voorbije jaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?

TESS UYTTERHOEVEN «Oorlog, overal waar die woedt. Voorts de inperking van het recht op abortus. De opstand in Iran toont de onwaarschijnlijke moed en opoffering, maar ook een rauwe en hartverscheurende realiteit. En dan heb je nog de planeet, die ons ondertussen toch wel echt beu moet zijn.»

HUMO Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

UYTTERHOEVEN «Beste tv: ‘De ideale wereld’ (Canvas); ‘Killing Eve’ (Canvas), ‘Euphoria’ (Streamz). En als trouwe lesbo werd ik ook erg blij van ‘Roomies’ (Eén). Podcast: ‘Mijn schuld’. Sociale media: filmpjes van huppelende schapen, knuffelende otters en mooi ingerichte kampeerbusjes.»

HUMO Welke boeken, films en muziek hebben u het afgelopen jaar het meest bekoord?

UYTTERHOEVEN «Boek: ‘Het begin van alles’ (David Graeber en David Wengrow), ‘De goede voorouder’ (Roman Krznaric), ‘Against White Feminism’ (Rafia Zakaria), ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ (Delia Owens). Toneel: ‘Warmoes’ (Studio Orka). Muziek: ‘Renaissance’ (Beyoncé).»

HUMO Wie wenst u wat toe voor 2023 (ten goede of ten kwade)?

UYTTERHOEVEN «De planeet: een dominante soort die beter is in langetermijndenken. Ons allen: een samenleving waarin het welzijn centraal staat, een eerlijker verdeling van de rijkdommen van onze aardkloot, en minder egocentrische leiders. En eenieder: genoeg rust en minder schermtijd.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234