Veerle Heeren geeft interview aan VTM maar wel met een grote spiekbrief Beeld VTM
Veerle Heeren geeft interview aan VTM maar wel met een grote spiekbriefBeeld VTM

Open Venster

‘Veerle Heeren moet opstappen, en als ze dat niet doet, moet ze een handje geholpen worden’

Lezersbrief

De verklaring van de burgemeester van Sint-Truiden over het hoe en waarom van het feit dat ze zichzelf, een aantal familieleden en kennissen vóór andere inwoners heeft laten inenten, rammelt aan alle kanten. Het feit dat ze in haar verdediging alle mensen uit het vaccinatiecentrum en zelfs alle Truienaren erbij betrekt, en al die betrokkenen dus mee verantwoordelijk stelt voor haar gedrag, is een bewijs van haar manipulatieve imborst en een totaal gebrek aan ook maar het minste schuldinzicht.

Haar gedrag moet als misdadig gecatalogeerd worden. De gepleegde feiten mogen niet als een lokale zaak beschouwd en behandeld worden. De coalitiepartners spelen nu de rol van rechter, terwijl ze uiteraard betrokken partij zijn. Sommigen zijn blijkbaar ook vroegtijdig gevaccineerd, en dus vinden ze dat mevrouw de burgemeester ook op post kan blijven. Dat is onaanvaardbaar.

Mevrouw Heeren heeft zwakke mensen in onze maatschappij opzijgeduwd om zichzelf en vrienden te bedienen. Ze heeft levens van zwakkere mensen op het spel gezet en daardoor mogelijk zelfs overlijdens veroorzaakt uit puur egoïsme en zelfbediening, want al maanden overlijden er dagelijks niet-gevaccineerde mensen.

Dat ze nu tijdelijk een stap opzij zet, is onvoldoende. Deze zaak is ook geen lokaal incident, ze betreft ons allen. Waar blijft de Liga voor de Rechten van de Mens? Is dit niet vele malen erger dan hun klacht tegen de corona-maatregelen, waar ze zo triomfalistisch over deden?

In elk geval dient CD&V in te grijpen. Onder andere dat zelfbedieningsgedrag, of het vergoelijken ervan, heeft die partij van de grootste van Vlaanderen naar een bijna overbodige meeloper doen verschrompelen in de voorbije vijftig jaar. Als CD&V dat laat passeren, kunnen ze na de volgende verkiezing de boeken sluiten.

Veerle Heeren moet opstappen. Als ze dat niet uit zichzelf doet, moet ze een handje geholpen worden.

Michel Schoep, Aalst.

Wat denkt u van de zaak Veerle Heeren? Is de aandacht overdreven of terecht? Is het genoeg dat ze een stapje opzij zet? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234