Open Venster

‘Vlamingen laten zich naar de slachtbank leiden in het dossier ‘langer werken’’

Lezer Filip Cornelis verklaarde vorige week in een lezersbrief dat hij ‘nooit voor een partij zou stemmen die in een door de PS gedomineerde regering stapt’. Paul Magnette is volgens mr. Cornelis een toornig iemand die dingen belooft die niet haalbaar zijn. Met zijn allen minder lang werken, bijvoorbeeld. Doldwaze retoriek die de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen op het spel zou zetten.

Welnu, de N-VA heeft vier jaar meegeregeerd, net als de liberalen. Resultaat: meer dan 400.000 mensen die één jaar of langer ziek thuiszitten, een taxshift van meer dan 5 miljard euro die integraal naar de grote vermogens en bedrijven is doorgesluisd. Een gigantisch mobiliteitsprobleem dat tonnen geld kost en een pak mensen frustreert. Alles moet draaien rond ‘economie’! Heel wat ouderen kunnen niet meer voor hun kleinkinderen zorgen omdat ze nog moeten werken. Brugpensioen? Afgeschaft! Het argument dat werken gezond is en de mensen het gevoel geeft dat ze ‘er nog bij horen’ is je reinste bullshit!

Veel van die ouderen die nog aan de slag zijn, hebben flexi-jobs. Geen bijdragen voor de sociale zekerheid. Als er niets verandert, zal de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen er inderdaad slecht uitzien, want de neoliberalen willen de sociale zekerheid ontmantelen.

Als ik moet kiezen tussen een ‘menswaardig leven’ en een vroeg pensioen of een ‘ratrace’ die leidt naar een volledig ontwrichte samenleving , dan kies ik voor het eerste. Straks gaan mensen zich nog schuldig voelen wanneer ze zich aan het ontspannen zijn.

Een regering met de PS? Graag, en als het even kan de PVDA-PTB erbij! En toch nog even opmerken dat onder de regering-Di Rupo een strenger migratiebeleid werd gehanteerd dan onder Theo Francken, die toch zo goed scoort bij de Vlamingen.

Dat het N-VA-programma dicht aanleunt bij wat men in Nederland, Duitsland en de Scandinavische landen ervan bakt, klopt voor de eerste twee, met alle gevolgen van dien. Er zijn Nederlanders en Duitsers van 70 jaar en ouder die er een krantenronde op na houden omdat hun pensioen te klein is uitgevallen! Wat een leven! Wat betreft de Scandinavische landen is het een ander verhaal: daar werkt men in veel sectoren al vier dagen per week: resultaat: meer kwaliteit, minder absenteïsme!

Het is jammer dat Vlamingen zich laten manipuleren en zich naar de slachtbank laten leiden in het dossier ‘langer werken’. Gelukkig denken Franstaligen er anders over! Zouden ze over de taalgrens het dan toch bij het rechte eind hebben als men wat lacht met ‘les Flamands’? Of begint eindelijk bij vele Vlamingen het idee te rijpen dat men ons voor de gek houdt? Laten we het hopen!

Tom Slabbaert, Zele.

Een brief in de pen? Vul hem hieronder in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234