null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘Voltijds naar school gaan is echt niet zo coronaproof’

Gisteren heb ik op humo.be de lezersbrief ‘Wie het hardst roept om de scholen te sluiten, heeft zelf geen kinderen’ gelezen. Daarin staat onder andere dat het niet niets is om de scholen te sluiten, denk maar aan de nood voor oppas, mogelijke leerachterstand en dergelijke. De briefschrijver heeft het ook over de opvang georganiseerd door scholen zelf. Hij zegt dat die dan ook zal vol zitten en dat de sluiting dan geen nut meer zal hebben. Hij komt tot de conclusie dat degenen die de scholen willen sluiten, zelf geen kinderen hebben.

Ik, studente Latijn in het vierde middelbaar, ben het daar niet helemaal mee eens. Op school zitten wij acht uur per dag in een klein klaslokaal met veel leerlingen. Om nog te zwijgen over de speelplaatsen en cafetaria’s. Hoewel de scholen zo goed mogelijk proberen alles veilig te laten verlopen, is voltijds naar school gaan echt niet zo coronaproof. Ik besef dat het niet voor iedereen even haalbaar is om zo maar een oppas te vinden. Ik maak hier dan weer de bedenking bij dat vele ouders wel de mogelijkheid hebben om van thuis uit te werken. Als de scholen dan opvang zouden bieden aan de kinderen van ouders die niet van thuis uit kunnen werken, zijn er ook al veel minder kinderen daar.

Aangezien mijn school met iPads werkt en iedereen over een iPad beschikt, is het in mijn school geen groot probleem om halftijds afstandsonderwijs te organiseren. Bij het besluit van het halftijds onderwijs kan ik me volledig aansluiten, aangezien het veel rustiger zal zijn op school en er toch geen leerachterstand zal opgelopen worden. Ik hoop in ieder geval dat het halftijds onderwijs nog even zal duren en dat zo ook de druk op de ziekenhuizen verminderd wordt.

Aurélie Witters, Duffel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234