null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

humoOpen Venster

‘Vrouwen de macht in handen geven zal de problemen niet oplossen’

Lezersbrief

Veel vriendinnen en tal van vrouwelijke politici en journalisten hebben me vanaf de jaren 80 voorgehouden dat de wereld beter af zou zijn als ze werd bestuurd door vrouwen. Daar ben ik in de loop der jaren toch aan gaan twijfelen.

Het aantal vrouwen dat de voorbije decennia een plek aan de top wilde veroveren door list en bedrog, is niet te tellen. Ze liegen over diploma’s die ze niet hebben, of steken subsidies voor sociale projecten in eigen zak.

Dat er nu vooral aartsconservatieve rechters in het Amerikaanse hooggerechtshof zetelen, is te wijten aan de progressieve rechter Ruth Bader Ginsburg. Zij had zichkunnen laten vervangen toen Barack Obama president was en de Democraten de meerderheid in de Senaat hadden. Maar mevrouw Ginsburg klampte zich tot haar dood op haar 87ste vast aan de macht. Ze overleed toen Donald Trump president was, en werd prompt vervangen door een oerconservatieve vrouw. Het levenswerk van Ginsburg, de ontvoogding van vrouwen, zal de komende jaren ongedaan gemaakt worden en dat is haar eigen schuld.

Recent veroorzaakte Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, opschudding door naar Taiwan te reizen. Wat wilde ze daarmee bereiken? Niemand weet het en zijzelf duidelijk ook niet.

Besluit: vrouwen de macht in handen geven zal de problemen van corruptie, achterstelling, onvrijheid en ongelijkheid niet oplossen. Bespaar ons dan ook die onzin. Het kan wel door de juiste mensen aan de macht te helpen, maar hoe herken je die?

Michel Schoep, Aalst.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234