null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘Waar is de wetenchappelijke onderbouwing voor al die drastische maatregelen?’

Redactie

Alle spontane, natuurlijke sociale contacten zijn zo goed als onmogelijk gemaakt. Alles wat mensen samenbrengt en net een mens tot mens maakt, wordt verworpen en zelfs zwaar afgestraft: ik denk aan de sociale contacten in de cafeetjes, het nachtleven in de steden, jonge mensen die graag samenkomen en uitgaan... Om nog maar te zwijgen van hoe de culturele en artistieke sector de das wordt omgedaan.

Waar is de wetenschappelijke onderbouwing voor die drastische maatregelen in hun totaliteit? Dus niet enkel gericht op ‘flatten the curve’ wat betreft coronabesmettingen, maar ook op alle andere gevolgen: faillissementen, armoede, jongeren en ouderen in isolement, psychisch en huishoudelijk geweld, toename suïcidaal gedrag, een grote stijging van hongersnood in de hele wereld.

Waarom wordt niet alles in zijn proportie bekeken? Waarom wordt in de media alles zeer eenzijdig benaderd? Men hoort – dagelijks nog wel, al maanden aan een stuk! – alleen maar hoeveel besmettingen er zijn en hoeveel ziekenhuisopnames. Zulke manipulatieve brainwashing kan men ook uitoefenen door telkens cijfers in de mensen hun brein te pompen over de dagelijkse diagnoses en overlijdens bij kanker, doden in het verkeer, de griep,… Noem maar op.

Daarenboven heeft het overgrote deel van de mensen die corona niet of met veel moeite overleeft, een hoge leeftijd bereikt of hebben die mensen zware gezondheidsproblemen, met diabetes en obesitas bij uitstek: dat zijn duidelijk welvaartsziekten. Waarom niet inzetten op sensibilisering? Waarom niet inzetten op gezondheidsvoorlichting, op ecologische groenten- en fruitteelt?

Waarom worden gezonde mensen opgesloten en beknot in hun vrijheid terwijl het overgrote deel van de bevolking geen grote hinder ondervindt bij besmetting door corona en geen blijvende schadelijke gevolgen heeft? Dit is nog nooit in de geschiedenis gebeurd! Ik verwijs naar het statistisch onderzoek van Maurice de Hond, wetenschappelijk onderbouwd

Waarom wordt alles voor waar aangenomen zonder nog kritische vragen te stellen? Waar is die democratie? Waar is dat open debat? Waar is dat recht op vrije meningsuiting? Waar is dat recht op psychische en fysische integriteit? Dat recht dat nu compleet verworpen wordt door een groeiende politiestaat die boetes uitdeelt aan mensen die geen mondmaskers willen dragen in de openlucht?

Ik mag dan geen wetenschapper wezen, evenmin heb ik een academische opleiding genoten. Maar wel ben ik een mens van vlees en bloed die zelfstandig durft en wil denken. Ik zal mijn stem altijd laten blijven horen, wat er ook gebeurt.

Ilse Defauw, verpleegkundige, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234