Open Venster

‘Waarom kan mijn treinabonnement niet verlengd worden?’

Redactie

Nadat ik in het nieuws te horen had gekregen dat de eco- en maaltijdcheques met een jaar verlengd werden, vroeg ik me af of dat ook zou gelden voor mijn treinabonnement, aangezien ik daar nu ook geen gebruik van kan maken. Ik kroop dus in mijn pen en stuurde een mail naar de NMBS met de volgende gegevens: ik kocht op 2 maart mijn abonnement voor 3 maanden (einddatum 3 juni), voor het traject Aarschot-Brussel, voor 446 euro. Een aardig bedrag, maar geen nood, ik kan dat wel aangeven bij mijn werkgever. Mijn logische vraag was dan ook of er een terugbetaling of verlenging mogelijk was.

Hun antwoord: ‘We hebben uw vraag over uw abonnement goed ontvangen. Momenteel handhaaft de NMBS haar missie van openbare dienstverlening en biedt ze een treindienst van nationaal belang aan. Deze treindienst is een mobiliteitsoplossing voor wie zich absoluut met de trein moet verplaatsen, en waarvoor het vervoer in veilige omstandigheden verzekerd wordt. Hierdoor neemt de NMBS geen specifieke commerciële maatregelen. Aangezien u in uw mail schrijft dat u begin maart uw abonnement verlengd hebt, vermoed ik dat u momenteel in uw laatste maand zit. Hierdoor is er geen terugbetaling meer mogelijk.’

Fijn... Ik stuurde een mail terug met de bedenking dat 446 euro voor 10 werkdagen toch veel is. Vroeger had ik trouwens de helft van de tijd geen zitplaats of werkte de verwarming niet. Extra bedenking: de NMBS is een overheidsbedrijf. Gaan onze belastingen daar niet naar toe? Extra bedenking: aangezien ik sinds 17 maart thuis werk, kan ik mijn abonnement niet inbrengen.

Kristof Winters, Betekom.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234