Open Venster

‘Waarom worden onze wanstaltig rijke voetballers met rust gelaten?’

Enkele weken geleden verschenen er op Facebook twee foto’s: links stond een verpleegster met bovenaan de tekst ‘redt mensen voor 15,5 euro per uur’. Daarnaast een foto van Kevin De Bruyne met de tekst ‘sjot tegen een bal voor 8.750 euro per uur’. Met stijgende verontwaardiging en woede liet ik dat tot mij doordringen. Men vraagt ons in deze coronatijd ons gezond verstand te gebruiken, maar daar kan mijn gezond verstand echt niet bij.  

Ergerlijk was ook de lauwe reactie op dat bericht. Zelfs in de media worden onze wanstaltig rijke voetballers met rust gelaten. Behalve door Jan Mulder, die al enkele weken spijkers met koppen slaat in Humo. Smalend doen over de lonen van ministers en CEO’s, ja daarover heeft de man/vrouw in de straat wel altijd een meninkje. Ho maar wanneer Messi of Ronaldo ondanks hun onmetelijke rijkdom de fiscus even oplichten. Toch erg dat deze sukkelaars voor de rechter moeten komen.

In de Premier League is het laagste loon ongeveer 200.000 euro per week, het hoogste ongeveer 500.000 euro. Als die kerels nu eens een half jaar hun loon zouden laten vallen voor mensen in armoede of voor de NHS? Als onze grootverdieners bij de Rode Duivels nu eens hetzelfde deden en families als die van de jonge Dylan zouden helpen? Ik maak me geen illusies, dat gaat niet gebeuren. In 2022 zal de halve wereld weer naar een corrupt spektakel in Qatar zitten kijken. En zal geen enkele voetbaljournalist er veel woorden aan vuilmaken. Tien jaar geleden is de grote Jan Wauters gestorven. Wat zou de man tekeergegaan zijn.

Ronald Verheyen, Mortsel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234