null Beeld humo
Beeld humo

Open Venster

‘Wie een familielid van kindermisbruik beschuldigt, zou ook zelf aan de leugendetector moeten’

Ik wil graag reageren op het artikel ‘Vals beschuldigd van kindermisbruik’ in Humo 4163. Een heel goede vriend van mij heeft dat ook meegemaakt. Uiteindelijk is hij vrijgesproken na een test met de leugendetector, maar er is niets ondernomen tegen de laster. Elke dag staat hij op en gaat hij slapen met die aantijging. Bij samenkomsten is dat nog steeds één van de gespreksonderwerpen, ook al is het jaren geleden. Het kwetst mensen en veroorzaakt veel verdriet. Je wordt nagewezen als kinderverkrachter en moet de rest van je leven de gevolgen en de smet dragen. En als je zelf een klacht indient wegens laster en eerroof, wordt die meestal geseponeerd wegens onvoldoende bewijzen.

Heeft er al ooit iemand aan gedacht om de aanklagers te verplichten een test met de leugendetector te ondergaan? Worden zij wel onderzocht? Alleen al het feit dat ze hun kinderen brainwashen, is een reden om hun het ouderlijk gezag te ontnemen. Als dat gericht opgespoord kan worden door specialisten, zoals beweerd wordt, waarom worden dan geen maatregelen getroffen? Misschien moet in de wet bepaald worden dat de ene ouder geen ouderlijk gezag meer heeft zolang het onderzoek tegen de andere ouder loopt en die de kinderen niet meer mag zien. De kinderen moeten dan bijvoorbeeld negen maanden in een opvanggezin opgenomen worden. Dat zal veel mensen er toch van weerhouden een klacht in te dienen.

Naam en adres bekend.

> Lees de reportage hier

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234