null Beeld Saskia Vanderstichele
Beeld Saskia Vanderstichele

Open Venster

‘Wie het land ernstig bestuurt, wordt afgestraft, en wie roeptoetert, wordt beloond’

Lezersbrief

Uit het dubbelinterview met professoren Hendrik Vos en Carl Devos in Humo 4246 blijkt dat het land ernstig besturen genadeloos wordt afgestraft en aan de zijlijn staan roeptoeteren wordt beloond.

Het is gemakkelijk om te beweren dat alles wat onze federale regering doet fout is, terwijl men zelf geen verantwoordelijkheden hoeft te nemen. Deze regering heeft miljarden moeten besteden om de bedrijven, de horecasector, de cultuursector en de economie te helpen het hoofd boven water te houden, maar dat wordt haar zelfs niet in dank afgenomen.

Dat zij in deze barre tijden alles in het werk stelt om onze ziekenhuizen draaiende te houden en de volksgezondheid te beschermen, wordt zelfs tegen haar gebruikt: ze wordt ervan beschuldigd een pasjesmaatschappij en een dictatuur na te streven.

De kritiek die de regering dagelijks te verduren krijgt via de sociale media en sommige opiniemakers, doet ernstige politici, die alleen maar hun werk doen, besluiten dat het allemaal geen zin meer heeft en dat ze misschien beter een andere job zoeken. Het veroorzaakt onrust en moedeloosheid die de besluitvorming verlamt, wat de Vlaams-nationalisten in de kaart speelt.

Die nationalisten cirkelen nu als aasgieren boven een rampgebied. Zij brengen de hoofden van de mensen op hol door zeer complexe zaken als het confederalisme of een onafhankelijk Vlaanderen voor te stellen als een wandeling in het park. En het ergste is nog dat, als ze zelf verantwoordelijkheid moeten opnemen, ze er niks van bakken.

Guy Bervoets, Koersel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234