Rusthuis Beeld Getty Images
RusthuisBeeld Getty Images

humoOpen Venster

‘Wie kan me aantonen dat een 85-jarige die nog ‘zelfstandig’ woont goedkoper af is dan in een rusthuis?’

Lezersbrief

Ik begrijp de commotie en de paniek rond de ‘onbetaalbare’ rusthuisfacturen niet. Waar vind je dezer dagen nog een all-inclusivehotel voor om en bij de 2.000 euro per maand? Mij is altijd geleerd om een spaarpotje aan te leggen voor mijn oude dag, en dat zal ik ook aanspreken als het nodig is.

In een rusthuis heb je kost en inwoning, een gegarandeerde binnentemperatuur van 22 graden, water- en energieverbruik zijn inbegrepen, en je hoeft geen grondlasten of andere kosten te dragen die gepaard gaan met het bezitten of huren van een woning. Je hoeft geen huisvuil- of pmd-zakken of dienstencheques te kopen noch provinciebelasting te betalen. Raken dakgoten of afvoeren verstopt, dan is dat jouw probleem niet. En als je altijd in het ‘hier en nu’ geleefd en genoten hebt (bijvoorbeeld van all-inclusivereizen van 2.000 euro per week) en op je oude dag geen nagel meer hebt om je gat te krabben, is er altijd nog het OCMW.

Nogmaals: waar is het probleem? Wie kan me aantonen dat een 85-jarige die nog ‘zelfstandig’ woont in een (wellicht oud en ongeïsoleerd) huis en dagelijks een beroep moet doen op diensten voor zorg, voeding en schoonmaak goedkoper af is? Oud worden en afhankelijk zijn kost nu eenmaal geld.

T., Olen

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234