brusselmans column web Beeld Humo
brusselmans column webBeeld Humo

ColumnHerman Brusselmans

‘Wilmès kan een sigaret in haar kont steken en de rook er weder uitblazen via haar flamoes’

Herman Brusselmans gaat iedere week op zoek naar het verhaal achter een opvallende kop in de krant of op een nieuwssite.

null Beeld

De befaamde wielercoureur Wout van Aert wint de ene koers na de andere. Hij zegt dat een belangrijke oorzaak daarvan de zwangerschap van z'n vrouw Sarah De Bie is. Zo'n baby op komst is prima voor de aanmaak van gelukshormonen, die er onder meer voor zorgen dat je je fantastisch voelt, dat je prestaties gaan verbeteren en dat je een paar ritten in de Tour de France wint. Het is derhalve geen wonder dat ik ook naar een baby verlang. Niet dat ik ritten in de Tour de France wil winnen, maar ik wil wel boeken gaan schrijven die nog beter zijn dan degene die ik reeds geschreven heb. Maar ja, eerst moet m'n vriendin Lena wel in verwachting raken. Dat is niet zo simpel als je denkt. Men moet mederekenen dat ik bijkans 63 jaar oud ben, en op die leeftijd gaat de kwaliteit van je zaad serieus achteruit. Ik heb m'n zaad laten onderzoeken en de dokter zei: 'Je zaad heeft het te kwaad, ik geef je 'n goeie raad, als je met roken zo verdergaat, dan is 't voor 'n kindje veel te laat.' Het komt dus, alles goed en wel beschouwd, door de miljoenen sigaretten die ik erdoor gejaagd heb, dat m'n zaad ongeveer de kracht heeft van m'n snot.

De oplossing hieromtrent is simpel: stoppen met roken. Wout van Aert is trouwens ook gestopt met roken. Die heeft in het geheim altijd een Marlboro of tien per dag gepaft, wat z'n omgeving natuurlijk niet mocht weten, want een rokende toprenner, die zou een slecht voorbeeld zijn voor onze jeugd. Het is daarom dat vele beroemde personen hun rookgedrag niet openbaar maken. Koning Filip rookt, Kevin De Bruyne rookt, premier Wilmès rookt, noem maar op. De premier rolt haar sigaretten zelf. Haar voorkeur gaat uit naar tabak van Drum. Naar het schijnt kan ze een Drummetje draaien met één hand. Bovendien kan ze nog een trucje: de sigaret in haar kont steken, een trek nemen, en de rook er weder uitblazen via haar flamoes. Wie had het kunnen denken van deze anders zo saaie premier?

Hoe dan ook ben ik stevig op weg om dat vieze roken een halt toe te roepen. Ik ben al geminderd van 45 sigaretten per dag naar 22. Tegen Nieuwjaar hoop ik aan elf sigaretten te zitten en tegen Pasen aan vier. Je gaat me toch niet zeggen dat het roken van een schamel viertal sigaretten het bezwangeren van je vriendin in de weg staat? Je moet uiteraard, roken of niet-roken, als 63-jarige wel veel seks hebben om tot bevruchting te kunnen overgaan. Lena en ik zitten nu aan een gemiddelde van negen keer seks per week. Dus iedere dag één keer, en op twee dagen twee keer. Die dagen zijn de dinsdag en de donderdag. Dan hebben we seks zo rond twee uur 's middags en dan nog 'ns zo rond half tien 's avonds, nadat we naar 'Love Island' hebben gekeken, en ietwat geil zijn geworden door het staren naar al die halfblote wijven. De seks van Lena en mij is behoorlijk plijzierig. We beginnen vanzelfsprekend met het voorspel, dan volgt het rampetampen zelve, waarna we de boel afsluiten met naspel, in die zin dat ik Lena dan nog wat streel, kus, bijt, knuffel, aflik en op haar tenen zuig. Teenzuigen is zeer onderschat in de seksuele omgang tussen man en vrouw. Ik heb een artikel gelezen waarin staat dat bij homo's teenzuigen veel meer voorkomt dan bij hetero's. Ik heb 'ns gevraagd aan Jani Kazaltsis of dat waar is, en hij zei dat hij persoonlijk niet meer aan teenzuigen doet, omdat hij eens een minnaar heeft gehad met zo'n enorme grote teen dat, toen Jani erop zoog, de teen tot in z'n luchtpijp kwam en Jani bijkans stikte.

Dus ja, Lena en ik hebben veel seks, steeds in de hoop dat er een zwangerschap zal volgen. Ik vraag me weleens af: zou ik een goede vader zijn? Ik denk van wel. Nu en dan het kind een corrigerende tik geven, dat wel, maar voor de rest het met zacht- en tederheid behandelen, het een gsm cadeau geven voor z'n 7de verjaardag, en het in z'n puberteit aanleren hoe hij het beste achter de meisjes aan kan zitten. Men zal zeggen: je wil het liefste een zoon? Niet per se, een dochter is ook oké, zolang die op latere leeftijd geen zure feministe wordt, die te lam en te lui is om het huis te poetsen, de was te doen en patatten te schillen, waarna ze een lekkere en geurige maaltijd op tafel zet. En zoals gezegd zal ik, dankzij m'n zoon of dochter en het gelukshormoon dat ze me brengen, betere boeken schrijven dan ooit tevoren. Let op, het zal moeilijk zijn om de kwaliteit van pakweg m'n huidige nieuwe roman, 'Vertrouw mij, ik kom uit de veehandel', te overtreffen, maar ik zal daar, terwijl in de wieg de baby met z'n ondergescheten pamper ligt te krijsen, zeker m'n best voor doen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234