null Beeld Belgian_Freelance
Beeld Belgian_Freelance

Open Venster

‘Zullen de relschoppers ook voor de rechter moeten verschijnen zoals de fuifnummers van lockdownfeestjes?’

Lezersbrief

We moesten allen toezien hoe Brussel voor de zoveelste keer geplunderd werd door losgeslagen allochtone jongeren . Alle respect en steun voor de politiemensen die dat criminele gedrag voor de zoveelste keer moesten aanpakken en lijf en leden riskeren om dat gedrag de kop in te drukken. Ondertussen is de bevolking dat vandalisme en die agressie grondig beu. Je wordt hier gewoon kwaad van, en nog kwader word je van de vaststelling dat het onze politici en journalisten blijkbaar niet kan deren: geen felle verontwaardigde reacties in de media, geen voorpaginanieuws meer in de kranten. Het lijkt wel de gewoonste zaak van de wereld.

De onverantwoorde beslissing van de burgemeester om die betoging te laten doorgaan, tegen alle coronaregels in, de vernielingen en brandstichting, de totale afwezigheid van respect voor wetten en normen zouden bij de ministers Verlinden en Vandenbroucke verbolgenheid moeten opwekken, zoals ze die toonden toen de lockdownfeesten werden ontdekt.

Kwaad word je ervan dat de rellen waarschijnlijk zonder juridisch gevolg zullen blijven: zullen we beelden te zien krijgen uit de rechtszaal, waar de verantwoordelijken zware straffen en boetes opgelegd krijgen, zoals onlangs naar aanleiding van een lockdownfeest in het Antwerpse? Vergeet het maar.

Vanwaar die angst om dat probleem aan te pakken? Een retorische vraag. Opportunistische overwegingen in de aanloop naar de volgende verkiezingen wegen hier door, niet het gemeenschappelijk belang . Maar met zo'n onverantwoorde houding wordt het probleem niet opgelost. Blijkbaar krijgt een deel van de bevolking carte blanche om zich zo te gedragen? Je wordt er echt kwaad van.

Lode Goyens, Genk.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234