null Beeld Humo
Beeld Humo

ColumnHerman Brusselmans

‘Zwarte of andere donkere personen respecteer ik per definitie meer dan witte personen’

Herman Brusselmans

Een oorlog, vooral als die zich in de buurt afspeelt, leidt tot onzekerheid onder de bevolking. Inflatie, waarbij het geld in waarde daalt, leidt tot onzekerheid. Stijgende rentevoeten leiden tot onzekerheid. De algehele toestand in de wereld leidt tot onzekerheid. Persoonlijke, relationele, seksuele, financiële, psychische, en nog veel meer andere problemen leiden tot onzekerheid. Praktisch iedereen is moe, heeft een burn-out, heeft nergens meer zin in, staat op instorten, is alles beu, zit in de put, en lijdt aan psychosomatische ziekten zoals diarree, wazig zicht, hartkloppingen, pijnlijke spieren, schrijnend tandvlees, impotentie, frigiditeit, langdurige hik, smaakverlies, een snokkende ademhaling, paranoia, overvloedig zweten, en de neiging om op de hurken te gaan zitten en een bonobo te imiteren die constipatie heeft en met beide poten z’n kontgat probeert op te rekken. Wat te doen?

Nou ja, zelfmoord plegen is een mogelijkheid, die ik afraad, omdat een begrafenis of crematie te veel geld zal kosten voor degenen die je achterlaat. Je kunt net zo goed je baan opzeggen, als je er al één had, al je brol verkopen, een rugzak omgorden en gaan rondtrekken in Peru. Wel uitkijken voor gifslangen, moorddadige bendes, diepe afgronden, en vrouwen die je een druiper of schaamluis bezorgen.

Wat je ook kunt doen, is iemand doodsteken met een keukenmes – bijvoorbeeld je vrouw, je schoonmoeder, je puberzoon – en dan mag je gratis jaren- en jarenlang in de gevangenis verblijven, en zoals je weet: Vlaamse gevangenissen lijken op viersterrenhotels.

Maar goed, waar het in deze tijden op aankomt, is geld. Als je het niet hebt, ben je hoe dan ook een armoezaaier, een sukkel, een loser, een pipo die geen kant uit kan, en als je het wel hebt, zie je het voor je ogen wegsmelten. Daarom kun je het beter investeren, in bitcoins, in goud, in kunst, maar kies ten slotte voor vastgoed. Dat behoudt z’n waarde, ja die waarde stijgt zelfs; het is in elk geval een prima investering, en eventueel kun je tegen iedereen opscheppen dat je twee, drie of vier huizen in bezit hebt.

Zelf ben ik niet doof gebleven voor de oproep dat wie poen heeft maar beter onroerend goed kan aanschaffen. Ik heb er een tijd over getwijfeld wat ik zou aankopen. Ik dacht eerst aan een boerderijtje in Evergem, maar boer Teunis vroeg daar anderhalf miljoen euro voor, waarbij ik z’n koeien, z’n schapen, en z’n trekpaard Ignaas er zomaar bij kreeg, en anderhalf miljoen is veel te veel geld voor zo’n hoop afval. Vervolgens liet ik m’n oog vallen op een bungalow in het oosten van Gent. Doch wat zag ik toen ik deze woning bezichtigde? Dat ze veel te groot was voor twee personen en een hond, te weten ikzelve, m’n vriendin Lena en onze lieveling Aquí. En er was een tuin van 120 vierkante meter, veel te uitgestrekt voor iemand die helemaal geen behoefte heeft aan een verdomde tuin, met z’n snelgroeiend gras, z’n dorre struiken, z’n perenboom, en z’n insecten en kruipdieren die je dag in, dag uit het leven zuur maken. Ten slotte heb ik verleden week een gebouw gekocht met twaalf studentenkoten erin, dat me slechts zevenhonderdtachtigduizend euro kostte, wat goedkoop is, zeker als je mederekent dat het gebouw prima in orde staat, goedgekeurd is door kadaster en brandweer, en me per kot minstens zeshonderdtachtig euro per maand oplevert.

Het is wel zo dat ik niet zomaar om het even welke student in m’n eigendom zal laten verblijven. Zo maken rechtse jongeren geen enkele kans. Integendeel, je moet honderd procent linksdenkend zijn, en als de namen Filip Dewinter, Geert Wilders, en Viktor Orbán vallen, dan moet je achter de potplant gaan braken van walging en afkeer. Dan is er de kwestie van de seksuele geaardheid van de student. Heteroseksueel is oké, homoseksueel ook, maar wie non-binair is, heeft toch een streepje voor. In deze tijden kun je je als koteigenaar niet permitteren om niet minstens de helft van je studenten non-binair te laten zijn.

Non-binairen zijn trouwens doorgaans erg leuke mensen, en ook heel proper en rustig. Wie helemaal veel kans maakt om bij mij in te trekken is een non-binaire student van kleur. Ik ben een enorme voorstander van inclusiviteit, en wat me daarbij helpt, is dat ik zwarte of andere donkere personen per definitie meer respecteer dan witte personen. Kortom, ben je links, geen jongen en geen meisje, en ben je op z’n minst getint, dan mag je je aanbieden als potentiële bewoner van m’n pand. Ook in je voordeel zal spreken dat je een fan bent van m’n oeuvre, en minstens achttien à vijfentwintig van m’n romans gelezen hebt. Veel succes bij het solliciteren!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234