Rock Werchter 2007: backstage bij Mastodon

Deel
15080_Mastodon.jpg

HUMO Voel je je thuis op een gewoon rockfestival?

TROY SANDERS « Met dit soort festivals redeneer je best: als er volk staat, is het al goed. Maar bij ons stond er veel volk. Gezichten zo ver ik kon zien, kids die de teksten van buiten kennen, ik schrok me een aap. Ik denk wel dat we de wei hebben wakker geschud.»

HUMO Tijdens jullie optreden stond de zanger van !!! naast ons in de frontstage. Ooit van die groep gehoord?

SANDERS « Nee, sorry. Maar ik wel straks kijken naar Interpol, één van mijn favoriete groepen. En ik wil ook Tori Amos zien. Omdat ik haar stem prachtig vind. Ik veronderstel dat ze ontroerende concerten geeft, want ik heb geen enkele van haar platen. En Metallica natuurlijk, die ga ik ook kijken. Ik heb ze nog maar twee keer live gezien, maar volgende week zal dat vijf keer zijn, want we spelen drie shows met ze deze week. Morgen al in eentje Athene. Ik heb daarnet trouwens gehoord dat ze ginds met een hittegolf zitten. 45 graden Celsius is het daar vandaag. Awesome!»

HUMO Met 'Colony Of Birchmen' hadden jullie een bescheiden hit te pakken. Zie je Mastodon ooit zo populair worden als Metallica?

SANDERS « Ik zou wel willen, maar ik ben in ieder geval niet van plan om nummers te schrijven voor de radio, en zeker geen ballads. Maar we kunnen natuurlijk niet populair genoeg worden in België. Belgian people are super cool, ze kennen iets van muziek, de clubshows die we hier spelen zijn altijd uitstekend, en de bieren achteraf zijn de beste van de hele wereld. Cold beer and rock'n'roll: daar is het me allemaal om te doen in dit leven.»

Humo 3488 10/07/2007

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 10 juli 2007

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: