Radio: On The Rocks

, door (vvp)

Deel
Lazy Jay
© Felicia Van Ham

Bij Studio Brussel kozen ze vanavond resoluut voor de tweede optie: vanaf 19 uur kan u er terecht voor de live-uitzending van On the Rocks. Met ronkende namen als Daan, Coelyen Compact Disk Dummies op de affiche is dat het minifestival bij uitstek om de zomer mee op gang te trekken. Zo oordeelden ook de broers Martensuit Hoogstraten, die u beter kent als Lazy Jay. Zij treden niet alleen op, ze zorgden ook voor het pompende On the Rocks-zomeranthem.

HUMO Ben je boos als ik zeg dat dat nummer wel erg Skrillex is?

Toon Martens «Neuh (lacht). Ik snap wel wat je bedoelt. Er zit wat dubstep in, wat reggaeton… Maar met Lazy Jay is het wel de bedoeling om uit de hokjes te blijven. Als je een hele dag geblinddoekt voor de main stage van Tomorrowland staat, klinkt het allemaal hetzelfde, en dat willen we niet. We willen ongrijpbaar blijven.»

Jef Martens «Het moest ook in de eerste plaats een anthem worden dat past bij het programma en het festival van Studio Brussel. Dus zijn we gaan kijken naar de smaak en de leefwereld van de doelgroep, en zijn we op zoek gegaan naar een manier om die dingen te mixenmet onze eigen sound.»

HUMO StuBru heeft jullie van in het begin gesteund. Is dat anthem een soort wederdienst?

Jef «Dat zou het alleszins erg romantisch maken, maar we vinden Studio Brussel vooral een heel goede radiozender. Toen ze ons vroegen voor het anthem, zeiden we elkaar: ‘Yeah, hoe cool is dit?’ Al hebben we het tegen StuBru iets relaxter gespeeld: ‘Wel, euh,we zullen eens in onze agenda kijken.’ (lacht)»

Toon «Zie het als een uiting van een fijne samenwerking. Toen ‘212’ (single met Azealia Banks, red.) nog gewoon ‘Float My Boat’ heette, draaiden ze ons al. Oké, omdat ze het nummer kenden van een Scandinavische blog, dachten ze dat we een stel Scandinaviërs waren, maar toch (lacht).»

HUMO Jullie ‘Scream & Shout’ is een wereldhit. Hoe is het om samen te werken met supersterren zoals will.i.am en Britney Spears?

Jef «Over Britney valt niet veel te zeggen: van haar hebben we alleen de manager gezien. Wel een sympathieke mens.

»Will.i.amhebben we vaker gezien en dat verliep op creatief vlak heel vlot. Wij hebben zijn gsm en hij heeft die van ons, dus als we elkaar nodig hebben, bellen we elkaar gewoon op. Hij redeneert ook: ‘Wij werken samen, dus we zijn evenwaardig.’ ’t Is niet omdat hij al hondderdduizend platen achter zijn naam heeft, dat hij zich beter voelt.»

Toon «Je merkt wel dat will.i.ameen, euh, speciale mens is. Maar niet per se één met kapsones: wanneer we met hem afspraken in L.A., kwam hij zelf met zijn auto tot aan de deur gereden, zonder bodyguards of zo.»

HUMO Wij stelden het ons eerlijk gezegd net iets spectaculairder voor.

Toon «Ja, maar Chris Brown is een keer langsgeweest toen we bij will.i.am waren: met twee dikke auto’s en zés dikke negers. Gewoon om even dag te komen zeggen. De mensen met wie wij samenwerkten, waren net iets meer down-to-earth.»

HUMO Wat brengt de zomer nog voor Lazy Jay?

Jef «Veel festivals – Lokerse Feesten, Summer Festival en Laundry Day, bijvoorbeeld – en veel samenwerkingen waar we nog niet al te veel over kwijt willen. Grote namen, dat wel, maar we moeten nog even onze mond houden.»

HUMO Dan wij ook!

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: