Autumn Falls: negen potentiële hoogtepunten

, door (fvd)

13
1200

Zij sturen u naar concertzalen over het hele land: Father John Misty komt bijvoorbeeld naar de Ancienne Belgique, Jose Gonzalez naar De Roma, en Chantal Acda naar de AB-Club, de Minardschouwburg, het STUK, het CCHA, De Studio én de 4AD. Autumn Falls ving vorige week aan met twee Girl Band-concerten, maar gaat nu zondag 1 november pas echt ongebreideld van start. Humo pikt er negen potentiële hoogtepunten uit.

(1) De losvaste waarden

Kurt Vile (1 november; Ancienne Belgique)

Zondag zou weleens een uitstekend moment kunnen zijn om naar Kurt Vile te gaan kijken. Philadelphia's eigenzinnige gitaartalent heeft net een derde meesterwerk op rij uitgebracht: 'b'lieve i'm goin down...'. Single ‘Pretty Pimpin’ gaat over de verwarring die komt als je beseft dat je jeugd voorbij is. Een onderwerp dat bij anderen snel te gewichtig of – erger – te midlifecrisis wordt, maar hier ontkurk je een nieuw biertje en knik je nog eens met je hoofd. Vreemd: de songs op ‘b’lieve’ zijn melancholischer en nukkiger dan wat voorafging, krijgen hier en daar een donkere pianointro mee, en klokken tegelijk vlotter binnen.

Onder meer stadt (herlees de recensie)  en Lower Dens (herlees de recensie van doorbraakplaat 'Nootropics') komen het voorprogramma opluisteren.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: