De Starr Club (4)

2
ringo starr

Ringo Starr «Ha, Kanye, hoe hangt-ie?»

Kanye West «Als een python na een mosselfestijn, Ringo. Maar kunnen we het over iets anders hebben?»

Starr «Graag, mate, maar ik heb echt geen tijd. Druk!»

West «Nu je het zegt, er zit hier veel meer volk dan anders. Wat is er aan de hand?»

Starr «Het komt allemaal door dat waterlek van een paar weken terug. Blinde paniek in ’t stad. In Zurenborg heeft iedereen z’n bakfiets ingeruild voor een pedalo.»

Taylor Swift «Wat is een pedalo?»

Starr «Een waterfiets, love. Ontworpen voor mensen die zich op vakantie echt niet kunnen bezighouden. Hoe dan ook, binnen de kortste keren was het wegdek weer droog en moesten de mensen ’t Scheld op om boodschappen te doen. Sindsdien is hier veel meer passage.»

Swift «Dat was dus een waterlek? Het leek hier wel New Orleans na Katrina. Allee, zonder de muziek dan. En zonder de coole vibes. Enfin, eigenlijk was er alleen dat water, maar we hadden een brugje nodig.»

West «Goh, dat doet me eraan denken: ik heb twee kaarten voor Allen Toussaint, volgende week in de Roma! Ga je mee, Ringo?»

Starr «Sorry, mate, geen tijd. En trouwens: alles wat ik over Toussaint moet weten, staat deze week in de Humo. Misschien moet je Taylor maar vragen. Of Helmut, maar ik heb geen idee waar die uithangt.»Swift «Wie is die Toussaint? En wat is de Humo?»

West «Ken je Allen Toussaint niet?! Eén van de hele groten, ergens tussen mij en John Lennon in. Heeft met iedereen in New Orleans en daarbuiten gewerkt: The Meters, The Band, Elvis Costello, Fats Domino...»

Swift «Hihi, Fats Domino, wat een gekke naam.»

Starr «Taylor, love, je weet toch dat dat zijn bijnaam is?»

Swift «Hoe heette hij dan echt?»

Starr «Fats Bostyn. Z’n vrienden noemden hem Domino omdat hij altijd uit pure zattigheid omverviel, en de gewoonte had om alles en iedereen in z’n val mee te sleuren. »Ha, daar zul je Helmut hebben. Hoe hangt-ie, mate?»

Helmut Lotti «Als een platgekookte linguine. En dan heb ik ook nog eens een halfuur moeten zoeken naar een parkeerplaats voor mijn pedalo. Maar kunnen we het over iets anders hebben?»

West «Bijvoorbeeld over waarom jij Taylor de hele tijd aanspreekt met ‘love’ in plaats van ‘mate’, Ringo. Wat is er aan de hand?»

Swift «Zwijgen, Richard!»

Starr «Sorry, mate. Je hoort het: dat is iets tussen mij en Taylor. En ik moet rennen: Tom Barman zit al een kwartier te gebaren dat hij dorst heeft, en je weet hoe hij is als hij z’n zin niet krijgt.»

Swift «En of. Maar om van onderwerp te veranderen: ik hoor dat je een nieuwe single hebt, Helmut?»

Lotti «Yep, ‘Faith, Hope and Love’. Schoonste tijd van m’n leven beleefd met die drie, in een hoerenkast in Tennessee.»

West «Vandaar dat-ie me een beetje aan ‘Dusty in Memphis’ deed denken. Helemaal niet kwaad. Autobiografische songs zijn de beste.»

Starr «Helemaal mee eens, mate. Zie ook: ‘Yellow Submarine’.»

Swift «Hihi.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: