Concert van de week: Glimps Festival met o.a. Protection Patrol Pinkerton

, door (tr)

2
1200

HUMO ‘Good Music Beautiful People’: interessante titel. Is het moeilijk bescheiden te blijven, ja?
Jelle Denturck (zang) «Dat slaat niet op ons, hoor. Maar we zijn wel geflatteerd dat jíj er zo over denkt. De titel kwam ons aanwaaien tijdens een nachtje stappen in de Gentse Overpoort. We belandden op een bepaald moment in een club waar barslechte muziek gespeeld werd, en waarvan de bezoekers werkelijk díchtgeplamuurd waren met make-up en gel. Toen we weer buiten geraakt waren, zei iemand van ons droogweg: ‘Goeie muziek, mooie mensen.’ Het is blijven hangen.»

HUMO Jullie groepsnaam hebben jullie dan weer van Allan Pinkerton, één van de eerste detectives ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Hoeveel keer heb je ’m al moeten uitleggen?
Denturck «Ik bedacht de naam nadat ik het verhaal van Pinkerton had gehoord in een aflevering van ‘De Canvascrack’. Maar het klopt dat we ons met die naam één en ander op de hals gehaald hebben: men vraagt ons dikwijls waar hij vandaan komt. Daarbovenop: als je catchy popmuziek wil maken, is een haast onuitspreekbare naam misschien geen goed idee. Maar aan al diegenen die er moeite mee hebben: je mag ’m gerust afkorten.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan