Het laatste optreden van The Doors met Jim Morrison: precies 45 jaar geleden (filmpje)

, door (vvp)

463

Geen idee hoeveel drugs en alcohol je moet nuttigen om wegens onstabiliteit uit The fucking Doors te worden gezet, maar een gokje: véél. Tegen 1970 was Morrison een verzopen karikatuur van zichzelf geworden. En dan moet je weten dat hij in de jaren daarvóór al gearresteerd was op optredens voor het ongevraagd bovenhalen van Jim junior: dat waren dus zijn goeie jaren. In 1970 was-ie gewoon triest.

Op 12 december van dat jaar speelde hij de laatste van twee geplande shows in L.A. ter promotie van het te verschijnen 'L.A. Woman', maar het ging mis: hij kon zijn teksten niet onthouden, slaagde er niet in langer dan twee minuten aan een stuk te blijven rechtstaan en besloot uiteindelijk het optreden door zijn mic stand kapot te slaan. Resultaat: de andere bandleden besloten wijselijk om niet meer met 'm op te treden. Enkele maanden later lag Morrison dood in een Parijse badkuip.

Van die bewuste 12de december zijn jammer (of gelukkig?) genoeg geen beelden, maar hebben we hier wél: een compilatiefilmpje van al de beste moves van Jim on stage. Een aanrader: zit niet het hele filmpje in één ruk uit - tenzij u zélf een royale dosis acid achter de kiezen hebt - maar klik er eens door en bewonder de vleesgeworden waanzin die Jim Morrison is.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: