De beste song van Sonic Youth volgens John Crombez

, door (jub)

273

Sugar Kane

Uit: Dirty (1992

Dichter dan op ‘Dirty’ is Sonic Youth nooit in de buurt van een rechttoe rechtane rockplaat gekomen. Dit ‘Sugar Kane’ moet zowat hun grootste radiohit geweest zijn.

John Crombez «Toen ‘Dirty’ in 1992 uitkwam, was ik zelf volop aan het spelen met mijn eerste beginnende groepje, Troglodyte. Ik moet toegeven dat de eerste helft van het oeuvre van Sonic Youth veel meer mijn ding is dan de tweede helft, maar dat gezegd zijnde heb ik gisteren nog integraal naar ‘Experimental Jet Set’ en ‘Washing Machine’ geluisterd. Als student heb ik geen seconde gestudeerd zonder muziek, en als ik alleen in mijn bureau zit te werken staat er nog altijd muziek op. Geen walvisgeluiden of newagetoestanden maar Sonic Youth, Dinosaur Jr., Primus, Bauhaus. Ik heb ook een deadlineplaat: als het echt vooruit moet gaan zet ik ‘Loco Live’ van de Ramones op. 

»Ik speel zelf nog altijd gitaar in een groepje, Sevzero. We coveren vooral harde dingen: Joy Division, Ramones, Sex Pistols… Ik ben onlangs tegen Bart De Wever nog over Lemmy en Motörhead begonnen, maar ik kan niet zeggen dat daar echt een gesprek van is gekomen. Het enige wat hij heeft gezegd, was: ‘Don’t go there’ (lacht).» 

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: