De uitreiking van de Grammy's in vijf hoogtepunten
(en een occasioneel dieptepunt)

, door (mke)

15

Zoveel vragen, slechts één gepast antwoord: de vijf hoogte- dan wel dieptepunten van de avond, voor u gebundeld!

1. Justin Bieber mag niet optreden, zingt dan maar in de taxi naar huis

Meevaller van de avond: dat Justin Bieber een prijs won viel helaas niet te vermijden, maar gelukkig werd hij wel met succes van het podium geweerd. Zijn taxirit terug naar huis kreeg hij van talkshowpresentator James Corden, die Bieber alsnog de kans gaf om het op een performen te zetten. Thanks for nothing, James.

2. Adele mag wel het podium op, maar zingt vervolgens kattenvals

Het optreden van opperdiva Adele moest één van hoogtepunten van de avond worden. Naar verluidt kregen de aanwezige celebrities op voorhand zelfs een doos Kleenex in de hand gedrukt, om mogelijke traantjes van ontroering vakkundig te deppen. De realiteit draaide helaas anders uit: Adele zong, tot ieders verbazing, behoorlijk kattenvals. De schuldige? Een microfoon die in de piano was gevallen 'en zo het geluid verstoorde'. Zo beweerde de zangeres nadien zelf toch op Twitter.

3. Kendrick Lamars optreden is er gelukkig wél boenk op

Kendrick Lamar, de beste rapper van het moment, werd beloond met vijf Grammy's, onder meer voor zijn album 'To Pimp a Butterfly' (ook bij Humo goed voor de titel 'Album van het Jaar'). Om het feestje nog wat extra luister bij te zetten, beklom Lamar later op de avond ook zelf het podium. Om daar een performance te geven waar wij maar één klinker tegen aan kunnen gooien: 'u'.

4. Ice Cube heeft er geen zin in en bolt het vroegtijdig af

Kendrick Lamar kreeg zijn Grammy voor Beste Rapalbum overigens uit handen van die andere hiphoplegende, Ice Cube. Die wou nadien duidelijk op tijd zijn bed in en verliet het Muzikale Feest van het Jaar vroegtijdig. Tijdens de rit naar huis stuurde hij nog wel volgende boodschap de wereld in:

5. Het traditionele Kanye West-relletje

Popprinses Taylor Swift werd gisterenavond bekroond met drie Grammy's. Tijdens haar ontvangstspeech nam ze even de tijd om Kanye West, de pestkop van de Amerikaanse muziekscene, lik op stuk te geven. In 2009 onderbrak West de ontvangstspeech van Swift op de VMA's, met de boodschap dat 'die videoclip van Beyoncé toch ook niet mis was'. Een ondertussen roemrucht incidentje, waar Kanye West zelf maar wat graag naar verwijst. Zie daarvoor ook zoals zijn song 'Famous', die de subtiele zinsnede 'I feel like me and Taylor might still have sex / I made that bitch famous' bevat. Tijdens de speech van Swift viel de naam van Kanye West geen enkele keer, maar toch was het zonneklaar over wie de zangeres het precies had.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: