Onmens: 'Comeback van de Boccaccio'

, door (tr)

1
onmens 1200
© Michael Roemers

Op ‘Witruimte’ gaat Onmens gezellig door waar ze bij de eerste plaat opgehouden waren: lawaai met synths, en lef met bakken.

HUMO Vanwaar die alias?

Bert Minnaert «Zoek er niet te veel achter, dat is gewoon de naam die ik gebruikte toen ik mijn Facebookaccount aanmaakte. Ik gebruikte liever niet mijn echte naam, dus werd het Sigfried Burroughs. Voor de duidelijkheid heb ik die naam nu doorgetrokken naar de muziek. Maar er is geen merkbaar verschil tussen Sigfried en Bert, mocht je je dat afvragen.»

Alles over Onmens »

HUMO De legendarische danstempel Boccaccio maakt een comeback in jullie biografie: hij staat vermeld als inspiratiebron. Ben je daar vroeger nog geweest?

Minnaert «Nee, maar je kunt de Boccaccio in onze biografie gerust vervangen door om het even welke Belgische discotheek uit de vroege jaren 90, en door zowat alles wat er rond die tijd in België is uitgevonden, maar dat we achteraf aan de Hollanders hebben kwijtgespeeld. Maurice Engelen mag hier ook vernoemd worden: niet dat Praga Khan een lichtend voorbeeld is voor ons, maar Maurice is wel net zoals wij ooit begonnen op zijn kamer in Gent, met weinig meer dan een computer en enkele synths.»

HUMO Alleen gebruikt Onmens geen computers, wat moeilijk te geloven is als je ‘Witruimte’ hoort.

Minnaert «We gebruiken wel digitale apparaten, maar geen laptops en dergelijke, ook al betekent dat dan dat we zo beperkt worden in wat we kunnen doen. Een beetje een statement, vooral dan van Kasper (Van Esbroeck, red.): hij vindt het absoluut not done om computers binnen te smokkelen in onze opstelling. Wel goed voor de creativiteit: met een computer kun je eindeloos veel doen, maar wij moeten het proberen met wat we hebben. Onmens is eigenlijk een extreem doe-het-zelfproject, als je erover nadenkt.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan