De soundtrack van 'Belgica': Roland McBeth

, door (kv)

90
roland 1200

Roland McBeth: ‘Don’t Wait Up for Me’

Uit de film geknipt, maar in al z’n glorie te beluisteren op de OST: het bluesy ‘Don’t Wait Up for Me’, met Roland (zang, gitaar) en Geoffrey Burton (gitaar).

HUMO Als het van jou afhing, had je in de Deewee-studio alleen met synthesizers gewerkt?

Roland Van Campenhout «Ik ben al into synthesizers sinds de eerste plaat van Walter Carlos, thans Wendy Carlos. En als je in die fantastische studio van Soulwax binnenkomt, zie je ongeveer de hele geschiedenis van de synthesizers verzameld, dus... Maar een echt bluesnummer is het ook niet geworden.»

HUMO Jammer dat je optreden last minute uit de film is geknipt.

Van Campenhout «Ik begrijp dat. Part of the game. Tijdens die opnames was ik trouwens erg onder de indruk van de figuranten: Felix had zelfs een lookalike gevonden van Tjoeleboele. Het was alsof ik weer met haar op café zat!»

HUMO De echte Tjoeleboele is al een paar jaar dood. Het was een oudere, wat verwilderde vrouw die ’s nachts de cafés rond de Vlasmarkt opzocht.

Van Campenhout «En voor wie je ook wat moest opletten. Was je een sandwich aan het eten, dan trok ze die uit je mond om hem in je glas bier te droppen. Of ze stak hem in haar mond, om hem dan weer terug te geven (lacht). Ach, we eren die figuren nu toch.»

Lees alles over 'Belgica' »

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: