De soundtrack van 'Belgica': They Live

, door (kv)

13
they live 1200

They Live ‘The Cookie Crumbles’

De gevetkuifde, volgetatoeëerde Jens De Waele is in ‘Belgica’ de (contra)bassist van They Live, en off-screen onder andere die van het onovertroffen Fifty Foot Combo: nieuwe plaat in de maak, cd-voorstelling 22 april, Balzaal Vooruit. Maar terug naar de fictie!

HUMO Zeg eens, als kenner, is ‘The Cookie Crumbles’ nu rockabilly of psychobilly?

Jens De Waele «Geen één van de twee. De demo die de Dewaeles ons gaven, was iets à la Suicide, ook door de drumcomputer. Staf (Derie, de groep bestaat verder uit Steven Janssens, Johnny Zuidhof en Matteo Deseijn, red.) heeft heel snel een tekst geschreven, door de vocalen en de contrabas zijn er wat eighties psychobilly- en garage-invloeden in geslopen. Maar in het eindresultaat hoor je nog die Alan Vega-wave. Dus het is een mix van al dingen.»

HUMO Jullie zouden de song vijftig keer hebben moeten spelen op de set. Volgens de Dewaeles begonnen jullie uit balorigheid ook andere versies te spelen.

De Waele «Het is een nummer waarvoor ik vooral de E-snaar van de contrabas nodig heb, en als je daar uren aan een stuk moet aan staan trekken, dan begint je arm wel zeer te doen. We hebben ons wél geamuseerd hoor, maar misschien net iets te veel (lacht).»

Lees alles over 'Belgica' »

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: