Echo Beatty: 'Een soundtrack? Laat maar komen!'

, door (vc)

1
echo 1200

HUMO Lastig, zo’n warm onthaald debuut opvolgen?

Annelies Van Dinter «Ergens wel, ja. Al wisten we ook wel vrij goed wat we wilden. We zijn voor deze plaat bijvoorbeeld een tijd in Berlijn gaan wonen, om los te komen van Antwerpen. Antwerpen kan op een bepaalde manier toch wel verstikkend zijn.»

HUMO Je bedoelt: we willen geen onderdeel van een bepaalde scene worden?

Van Dinter «Dat is het niet echt, het is gewoon fijn om in een andere omgeving te werken, te leven en te schrijven. Bij de eerste hebben we dat ook zo aangepakt: we zijn toen voor een flinke tijd naar Canada getrokken, de plaat hebben we in Toronto opgenomen. Nu was het Berlijn. Al was het proces deze keer wel totaal verschillend.»

HUMO Deutsche Pünktlichkeit?

Van Dinter (enthousiast) «Neen! We hebben net veel intuïtiever gewerkt. Wat niet veranderd is, is dat ik de teksten en de melodieën op voorhand schrijf, en dat bij het arrangeren Jochem heel erg belangrijk is. Als duo is het ook niet altijd gemakkelijk – het gaat zeker niet van een leien dakje. Maar zo vind je wel weer de juiste weg. Daarom heet de plaat ‘Nonetheless’: er zijn veel obstakels, maar het is niettemin de moeite waard.»

HUMO Ik vind de plaat erg fraai, en ik moet zeggen: ze klinkt vrijer dan ‘Tidal Motions’.

Van Dinter «We luisteren veel en graag naar Afrikaanse muziek. Dat gitaargeluid, dat heel mooi open en vrij is, zit ook wel in deze plaat verweven. ‘Tidal Motions’ was inderdaad anders: daar begonnen we aan met een volledig afgewerkt product bijna, we speelden de songs al een hele tijd live.»

HUMO Live gaat er ook wat wijzigen, hè? Het gezworen duo wordt een trio.

Van Dinter «Ja! We wilden ons livegeluid graag uitbreiden, ruimer maken, en daarom hebben we drummer Louis Evrard toegevoegd aan de line-up. We zijn nu druk aan het repeteren. Op 1 april presenteren we de plaat in Het Bos in Antwerpen. Dat wil ik graag nog even vermelden (lacht)

HUMO Vanzelfsprekend. Je hoort het vast vaker: jullie muziek zou perfect zijn voor een soundtrack.

Van Dinter «Absoluut! We krijgen dat inderdaad nogal eens te horen. Dat filmische element zit er wel degelijk in, en niet toevallig. Dus om antwoord te geven: we staan daar erg voor open.»

HUMO Eigenlijk is dit gewoon een open sollicitatie: duo zoekt filmmaker om soundtrack aan te leveren.

Van Dinter «Precies! (lacht)»

HUMO Kandidaten kunnen zich melden bij Humo. Bedankt voor het gesprek.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: