Bekijk de 5 hoogtepunten van Prince op YouTube (videospecial)

, door (lt)

86

☞ Alles over Prince op humo.be

De loopbaan van Prince, die meer dan 100 miljoen albums verkocht heeft, is nauwelijks te overzien. Humo somde voor u enkele memorabele momenten op.

1. Prince eert George Harrison

De 600-koppige jury van de Rock and Roll Hall of Fame – het mekka van de gitaar – besloot in 2004 zowel Prince als George Harrison aan hun collectie toe te voegen. Het museum in Cleveland vierde dit met de befaamde Rock and Roll Hall of Fame induction ceremony. Prince bedankte op volledig eigen wijze met knallers als ‘Let’s Go Crazy’, ‘Kiss’ en ‘Sign o’ the Times’. Prince verstomde daarna vriend en – die ene – vijand toen hij samen met Harrisons zoon Dhani, Tom Petty en Jeff Lynne ode bracht aan de in 2001 overleden Beatle. Het viertal brengt 'Why My Guitar Gently Wheeps'. Vanaf 3’27’’ kunt u genieten van een drie minuten durende gitaarsolo van het wonderkind.

2. 'Purple Rain' als bij wonder in de regen tijdens de Super Bowl

Princes optreden tijdens de Super Bowl in 2007 verdient zeker een plek in deze lijst. Het is een van de meest fantastische optredens tijdens een van het meest felbegeerde tv- moment dat de pauze van de Super Bowl toch wel is. Een stortbui verhindert Prince niet om in zijn bekende energieke stijl een knalprestatie neer te zetten. Prince dankt de weergoden tijdens het optreden met een prachtige versie van ‘Purple Rain’.

3. 'Purple Rain' in 'The Arsenio Hall Show'

Het in 1984 uitgekomen album blijkt achteraf een van de meest baanbrekende werken van de superster. De dan al immens populaire Prince brengt hier tijdens de Arsenio Hall Show een verbluffende en uiterst gepaste versie van het lied.

4. Prince covert 'Creep' op Coachella

Radiohead is op dat moment een van de populairste bands met het nummer ‘Creep’ als onbetwistbare nummer één in zowat elke hitlijst. Na Prince ontelbaar keer gecoverd, maar wij onthouden toch vooral de interpretatie van jawel, Prince.

5. Prince en Cee Lo Green live in Madison Square Garden

Samen met Cee Lo Green brengt hij tijdens zijn ‘Welcome 2’-tour het jazzy lied ‘Crazy’. Dankzij een flinke snuif Prince wordt het lied naar een hoger niveau getild.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: