Beluister en bekijk hier de streak van Bon Iver

135

In 'iMi' nodigde hij onder andere James Blake en Velvet Negroni mee aan tafel, terwijl de danseres in de videoclip - Taylor Collier van gezelschap TU Dance -ook al voorkwam in de voorstelling 'Coming Through' waar Bon Iver aan meewerkte. De TU-choreografen van 'Coming Through' - Toni Pierce-Sands en Uri Sands - gaven dan weer hun touch aan de clip van 'We', met collega in het métier Bizhiki aan hun rechterzijde.

En de nummers? 'iMi', 'We' en 'Holyfields,' bevatten het karakteristieke knip- en plakwerk in Vernons zanglaagjes en beats, golvend op zeemzoete echo's waarvoor we bij hem vanaf dag één in zwijm vielen. I,i kan nu al bijna niet meer stuk, mede omdat we het leeuwendeel al gehoord hebben.

Na uitvoerig driewerf gejuich volgde 'Naeem' een uur later, al kon je deze eerder live bezichtigen. Dit keer kunnen we genieten van de sensuele moves van Amanda Sachs, ook lid van TU Dance.

Vernon lijkt een versnelling hoger te slaan, want op amper dertig minuten verwijderd van de vorige vliegt het fragiele 'Marion' al online. Net zoals bij 'iMi' komt danseres Taylor Collier even piepen. 

Nu we goed en wel bij de pinken zijn, laten we Vernon even niet meer los. 'Salem' huppelt uitdrukkelijk meer dan de andere deuntjes van vandaag. Daarnaast lijkt een bepaalde vormgeving zich in de videoclips uit te drukken: minimalistisch, levendige, soms fluorescerende contrasten, met weer een gastoptreden van TU Dance als kers op de taart.

En daar is 'ie weer! De gezapige saxofoonsolo die in de helft van 'Sh'Diah' wordt ingezet, gaat gepaard een al even gezapige choreografie. Volgens de reeds gelekte tracklist komt deze als voorlaatste op de plaat. Dat vinden we - gezien het zen-gehalte - meer dan oké. 

 

Bij de afsluiter van de plaat valt op dat Vernon zelf niet vermeld staat als auteur. Dat weerspiegelt zich dan ook in 'RABi': de klassieke Bon Iver-handtekening klinkt er wat vervaagd. Met de halve minuut lange intro 'Yi' maakte Bon Iver ten slotte de cirkel rond. 

 

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: