TOUTPARTOUT sessions: Niklas Paschburg bonst neoklassieke melancholie in het verscholen Hof van Ryhove

66

De 25-jarige Duitser Niklas Paschburg weet hoe te charmeren. De ontroerende, uitgeklede versie van 'Fade Away' zit vol melancholie. Het verborgen stadstuintje Hof Van Ryhove met zicht op het graffitisteegje ademt dezelfde pittoreske energie waar Niklas zijn inspiratie uit haalt. Met de buffetpiano als leidraad, accordeon als extra arrangement en een vuistslag op de klankkast als percussie, krijgt hij het met een looping station voor elkaar zijn wereld over te brengen. 

Zijn eerste album ‘Oceanic’ kwam uit in februari 2018 op het neoklassieke label 7K! en werd door Bob Boilen van National Public Radio (bezielers van de befaamde Tiny Desk-concerten) één van de mooiste platen van het jaar genoemd. Het album werd opgenomen in een geïmproviseerde studio met uitzicht op de Baltische Zee. Niklas wilde namelijk dat de nummers de unieke ruimte weerspiegelen waar het album werd opgenomen: het zicht op het water vanuit zijn raam.

Op 15 september is Niklas Paschburg te zien op Leffingeleuren. Begin 2020 brengt hij zijn tweede album uit. Hier vind je meer shows en info.

TOUTPARTOUT, het Gentse boekingskantoor van Steven Thomassen, blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Samen met de bekende muziekfotograaf Anton Coene en Humo brengen zij wekelijks een nieuwe livesessie op een andere plek in Gent. Hier kun je de eerdere sessies bekijken. Meer over de sessies en de locaties, kun je op deze plek vinden. 

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: