Humo luistert: de beste songs van afgelopen week

, door (jmi) en (fj)

5
a1

Luister onderaan dit artikel naar de Spotify-playlist 'Humo Luistert'.

Danny Brown – ‘Dirty Laundry’

De hofnar van de hiphop is terug met zijn meest gestroomlijnde song in jaren. Maar maak je geen zorgen: Danny Brown rapt nog steeds alsof hij net 17 heliumballonnen heeft opgeblazen. (jmi)

Sudan Archives – ‘Confessions’

Brittney Denise Parks maakt glorieuze popsongs met haar viool en haar honingzoete stem. Haar debuut, uit op 1 november, is er een om naar uit te kijken. (jmi) 

Swans – ‘It’s Coming It’s Real’

Swans maakt al 37 jaar de meest verlokkelijke herrie en lijkt daar met single ‘It’s Coming It’s Real’, de voorbode van de nieuwe plaat ‘Leaving Meaning’ (25/10), bijlange niet mee te stoppen. (jmi)

  

King Princess - 'Ain’t Together'

Mark Ronson deed er goed aan om King Princess – Mikaela Straus buiten de werkuren – aan z’n label te binden: de nieuwe single van het 20-jarige, opkomende queerfenomeen is een folkpopsong waarvan ons hart spontaan gaat ontrimpelen. (fj) 

Sean Henry – 'Rain, Rain'

Het New Yorkse label Double Double Whammy (Mitski, Frankie Cosmos, Porches) herbergt met Sean Henry al enkele jaren een ruwe parel. Deze ‘Rain, Rain’ klinkt als Pavement in de slaapkamer, met zachte vocalen als die van DIIV’s Zachary Cole Smith en baslijnen om duimen en vingers bij af te likken. (fj) 

 

Charli XCX ft. Clairo and Yaeji - 'Februari 2017'

Wat krijg je als de spannendste popartieste van het moment een bedroom pop-hype en een Amerikaans-Koreaanse houserevelatie op de thee vraagt? Een dijk van een song – wat had u dan verwacht! Inclusief Koreaanse fluisteroutro die dienst kan doen als ASMR. (fj) 

'Humo Luistert' op Spotify:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: