Humo luistert: de beste songs van afgelopen week

, door (fvd) en (fj)

24

Luister onderaan dit artikel naar de Spotify-playlist 'Humo Luistert'.

Michael Kiwanuka - 'Piano Joint'

Dankzij de BBC bekend geworden als de 'Sound of 2012', maar nu toch ook stevig op weg om 2019 van een uitstekende, behaaglijk warme en hoogpolige soundtrack te voorzien. Nieuwe single 'Piano Joint gaat de release van de plaat met twee weken vooraf.

IDLES - 'Mother'

Uit 'A Beautiful Thing: IDLES Live at Le Bataclan' (uit op 6/12), een balzakvernauwend strakke captatie van een van hun Parijse passages en volgens de band een goede samenvatting van de eerste tien jaar sinds ze met de band gestart zijn.

 

Blood Incantation - 'Inner Paths (to Outer Space)'

Atmosferische, maar beenharde en belachelijk goede nieuwe single van Blood Incantation, psychedelische death metal om vingers, tenen en eksterogen bij af te likken. Eén YouTube-gebruiker: '2019: A Death Metal Odyssey'.

 

Otha - ‘Tired and Sick’

Na haar dromerige singles van vorig jaar, onderscheidt de Noorse Otha zich nu van revelaties als Clairo en co. door de bas verder open te draaien. Fistpumpen voor hipsters.

 

Helenah – ‘Who Do You Is’

Claustrofobisch aanvoelende single uit de debuutplaat van de Antwerpse producer Helenah. De bezwerende ritmes klinken haast tribaal, terwijl er verrassende elektronica-uithalen vervaarlijk omheen knetteren. Het ideale middel om uw angststoornis weer aan te wakkeren - wij hebben alvast drie maanden ziekteverlof aangevraagd.

 

Nasty Cherry – ‘Music With Your Dad’

Nieuwe single van Nasty Cherry, de girlband van Charli XCX’ label Vroom Vroom Recordings. Eerlijk? Het duurde even voor we het bizarre refrein volledig konden appreciëren, maar ondertussen staat de repeatknop ingedrukt, tot ergernis van de rest van de redactievloer.

 

Camille Camille – ‘White Skies Waltz’

De Brusselse straatmuzikante Camille Camille haalde eerder dit jaar de finale van StuBru’s Nieuwe Lichting. Benieuwd of dit prachtig ingetogen walsje ook een plek krijgt in hun playlist. Zo niet, kan u steeds bij onderstaande playlist terecht.

 

'Humo Luistert' op Spotify:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: