TOUTPARTOUT sessions: Echo Beatty betovert de restanten van katoenweverij De Porre met 'Ode To The Attempt'

197

Met haar doordringende stem en bezwerende nummers creëerde Annelies Van Dinter haar eigen universum Echo Beatty. Ze bracht al twee bejubelde albums uit, ‘Tidal Motions’ en ‘Nonetheless’, waarmee ze verschillende keren door Europa tourde.

Anno 2019 besloot Annelies het roer om te gooien en oude dogma’s te laten varen. Ze liet de donkere sluier zakken en schijnt een scherper licht op zichzelf en haar muziek. Ze omarmt zichzelf helemaal als songschrijver en verzamelde een nieuwe liveband rondom zich. Op haar nieuwe nummers rekent ze af met een turbulente periode van mislukkingen en overwinningen. Spijt en trots, ongeloof en vertrouwen leven naast elkaar op ‘Ode To The Attempt’.

Op die manier herleeft ook De Porre in het nieuwe wijkpark, genoemd naar de katoenweverij die er gehuisvest was. De resterende delen van de fabriek zijn prominent zichtbaar in het beeld van het wijkpark waarin gespeeld en geleefd wordt. Zo wordt het gouden tijdperk van de fabriek niet in de vergetelheid gebracht.

Ontdek Echo Beatty in het Antwerpse Trix, de Gentse Handelsbeurs of tijdens haar Europese tour met Trixie Whitley. Alle info en shows vind je hier. De ep kwam vorige week uit op Unday Records.

  

TOUTPARTOUT, het Gentse boekingskantoor van Steven Thomassen, blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Samen met de bekende muziekfotograaf Anton Coene en Humo brengen zij wekelijks een nieuwe livesessie op een andere plek in Gent. Hier kun je de eerdere sessies bekijken. Meer over de sessies en de locaties, kun je op deze plek vinden.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: