TTT humo 12 Beeld Getty | Humo
TTT humo 12Beeld Getty | Humo

TTT-berichten

Alles over corona in de muziekwereld

Was uw scherm na het lezen met water en zeep

Tom Raes

Nee, ook hier niks anders dan corona deze week TTT Maar het goede nieuws: we blijven positief. Dat wist onze huisdokter ons namelijk zélf mee te geven TTT Aan de slag: na het nieuws dat het Amerikaanse South by Southwest-festival in Texas geschrapt wordt, de hoogmis van al wat over de plas naar alternatief en hippigheid ruikt, werd vorige week ook het vermaarde Coachella-festival in Californië geannuleerd om een potentiële virale broeihaard te voorkomen TTT Dubbel sneu: headliner op dat laatste festival zou Rage Against The Machine geweest zijn, die van plan waren om hun recente reünie daar uitbundig te vieren TTT Wat evenwel tot een andere primeur leidde: door hun concert op Coachella te annuleren, was het de eerste keer dat Zack de la Rocha did what they told him TTT Rage Against The Machine schrapte kort nadien ook de rest van hun Noord-Amerikaanse tour. Het mag duidelijk zijn: het coronavirus heeft, naast verstrekkende gevolgen voor de beurswaarde van handzeepbarons, ook een vernietigend effect op de reünie-industrie TTT Zo zag ook het onlangs herenigde Bikini Kill een reünietour gekortwiekt, net als de op til zijnde hereniging van Courtney Love met Melissa Auf der Maur, die samen dachten Hole nog eens leven in te blazen TTT Ook de reünie van de sombermansen van My Chemical Romance liep door het virus averij op. Goed nieuws, want naast bevestigde cases in Noord-Amerika, Azië en Australië, zou ook Europa niet gespaard blijven van soortgelijke optredens van My Chemical Romance TTT Wie ondanks voorgaand bericht toch nog symptomen vertoont die op blootstelling aan My Chemical Romance kunnen wijzen, dient een arts te contacteren. Vaak voorkomende verschijnselen zijn ruzie maken met je vader over je zwartgeverfde haar, je jongere zusje bedreigen omdat ze je dagboek gelezen heeft, en van school gestuurd worden omdat je weer betrapt bent terwijl je achter de fietsenstalling een gebietste sigaret probeerde aan te steken TTT Zelfs de jaarlijkse ceremonie van de Rock & Roll Hall of Fame moest eraan geloven. De show, die gepland stond voor begin mei in het Amerikaanse Cleveland, wordt voor onbepaalde duur uitgesteld 'om de gezondheid van alle aanwezigen en de artiesten te beschermen’ TTT Whitney Houston en Biggie Smalls, die zouden toetreden tot de Hall of Fame, zijn ongetwijfeld opgelucht na dat nieuws

Ook in eigen land sloten de concertzalen resoluut de deuren, waardoor tal van optredens geannuleerd werden of op z'n minst op de lange baan werden geschoven. Pech voor wie plannen had om Agnes Obel, Santana, Elbow of The Jesus and Mary Chain in levenden lijve te gaan bezichtigen TTT Terzijde: wie Elbow anno 2020 nog stééds niet live gezien heeft, leeft al veel langer dan vandaag in quarantaine TTT Driedubbel sneu: door de sluiting van zowat elke binnenlandse zaal bleef ook onze eigenste Rock Rally niet gevrijwaard van coronagerelateerd geklooi. Beide halve finales, die het voorbije weekend in de Gentse Vooruit en de Antwerpse Trix hadden moeten plaatsvinden, werden noodgedwongen uitgesteld tot beter tijden. Zodra die aanbreken, laten we u als eerste iets weten TTT Tevens bereikte ons het nieuws dat ook het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena voor de veiligheid verschoven wordt naar volgend jaar TTT Een moedige, maar juiste beslissing: met 55.000 verkochte tickets dient men zich in crisistijden in de eerste plaats te bekommeren om de kwetsbaarsten van de samenleving TTT The Who - niet te verwarren met de WHO, die zich anders ook niet onbetuigd laten dezer dagen - heeft in het licht van de heersende pandemie dan weer besloten om hun Britse tour te schrappen, die deze week van start zou gaan TTT Bij het ter perse gaan debatteerden de bandleden nog of ze ter vervanging niet gewoon konden livestreamen hoe ze hun instrumenten aan gort slaan, maar het zag er niet naar uit dat ze er snel uit zouden raken TTT Schade: ook Berghain, de iconische Berlijnse technoclub die moeilijker binnen te raken is dan een rustoord voor een Italiaan met een kuchje, deelde vorige week mee alle evenementen te annuleren tot eind april. Het zou nu ook niet de eerste keer zijn dat er iets uitgewisseld wordt in Berghain, maar goed TTT De naar schatting drie clubgangers die de komende maand de strenge selectie aan de inkom doorstaan zouden hebben, reageren 'teleurgesteld'.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234