null Beeld Koen Bauters / HUMO
Beeld Koen Bauters / HUMO

Een goed draaiend huwelijkDimitri Vegas & Anouk Matton

‘Als ik op een feestje bij Leonardo DiCaprio zit, denk ik weleens: in welke film ben ik nú weer beland?’

Mocht u de pas heropende sm-club alweer beu zijn, kunt u zichzelf ook pijnigen door vanavond te kijken naar aflevering twee van ‘Anouk Matton privé’. Voor een diepgaandere kennismaking met de vrouw van Dimitri Thivaios, beter bekend als Dimitri Vegas, mocht Humo begin vorig jaar langsgaan bij het echtpaar in hun villa in Schoten. Dat ze beiden thuis zijn, is een zeldzaamheid in het leven van de twee ster-dj’s, blijkt al snel. ‘Voor een relatie is het toch alleen maar makkelijker om allebei succesvol te zijn?’

Katia Vlerick

Er is een theorie die zegt dat je maar zes personen verwijderd bent van gelijk wie ter wereld. Als ik aanbel bij de villa die Dimitri Vegas betrekt met zijn echtgenote Anouk Matton, ook bekend als dj MTTN, bedenk ik dat ik zo meteen maar één persoon verwijderd ben van Kim Kardashian en maar twee van Donald Trump. Kardashian figureerde namelijk in de videoclip van ‘My Best Friend's Ass’ van Dimitri Vegas & Like Mike, en als advocate in spe vlijt ze haar derrière tegenwoordig graag tegen de pilaren van het Witte Huis. Voor ik nog absurdere bespiegelingen kan maken, zwaait de voordeur open en staat daar Anouk Matton. Ze is nog kleiner en fijner dan op foto's, zeker als ze in de inkomhal een reuzegrote promoposter van zichzelf voorbijwandelt waarop ze staat afgebeeld als een rasechte powerbabe. Uit de studio komt Dimitri Vegas aangewandeld, op kousenvoeten én met die eeuwige busy smile op z’n Griekse gelaat.

We zetten ons neer in de sofa in de woonkamer. Naast me op het tapijt staan twee kraaknieuwe zwarte mannensneakers van het peperdure merk Balenciaga, op de koffietafel ligt een boek over het modehuis Dior. Verder is er een rek vol glossy tijdschriften, veel zwart pluche en in verschillende hoekjes staan er boeddhabeeldjes met geurstokjes en -kaarsen ernaast. Het hele interieur ademt de sfeer van de lobby van een buitenlands luxehotel, en dat lijkt me geen toeval.

HUMO Het heeft een hele tijd geduurd voor we dit interview geregeld kregen, want als dj reizen jullie voortdurend naar alle uithoeken van de wereld. Hoe uitzonderlijk is het om jullie samen thuis te treffen?

DIMITRI VEGAS «Mocht je het aantal dagen per jaar tellen dat we hier samen zijn, het zou niet fameus zijn. België is voor mij een tussenstop tussen L.A. en de rest van de wereld. Ik ben net terug uit Azië, zit volgende week in Saudi-Arabië en Thailand, en moet tussendoor nog een set draaien in Duitsland. Dan is het beter om drie dagen in België te blijven dan om snel nog eens naar L.A. te vliegen. Maar als mijn familie hier niet woonde en Anouk niet zo gesteld was op België, dan zou ik hier geen echte thuisbasis hebben, denk ik.»

ANOUK MATTON «Enkele jaren in Los Angeles gaan wonen zie ik wel zitten. Maar een maand L.A., een maand België, dat is niks voor mij. Voor mij blijft dit mijn thuis.

»Het is soms puzzelen om bij elkaar te zijn. We hebben al een regel opgesteld: we mogen niet langer dan veertien dagen van elkaar gescheiden zijn.»

HUMO Dimitri, jij moedigt Anouk aan om zo groot mogelijk te worden als dj. Ik ken genoeg mannelijke muzikanten die het niet kunnen verkroppen dat hun vriendin succesvoller wordt dan zijzelf.

MATTON (snel) «Succesvoller dan Dimitri en Mike zal ik nooit worden, dat is onmogelijk.»

HUMO Ik bedoelde eigenlijk: ben je een feminist, Dimitri?

VEGAS (verbaasde blik) «Maar nee. Ik heb gewoon geen groot ego, denk ik. Aanvankelijk was Anouk als dj aangesloten bij ons label. Maar vrij snel is daar euh... 'belangenvermenging' bij komen kijken (lacht). Ik moedig haar alleen maar aan. Voor een relatie lijkt het me alleen maar makkelijker om allebei succesvol te zijn. Bovendien hou ik niet van half werk. Als Anouk iets doet, dan doet ze het maar beter zo goed mogelijk, vind ik. Het is toch positief dat iedereen in de familie succesvol is?»

MATTON «Als Dimi zich ergens voor inzet, zal hij alles doen om zijn doel te bereiken. Dat bewonder ik zo aan hem: die vastberadenheid.»

HUMO Was Anouk versieren ook een doel?

VEGAS «O nee, weer die eeuwige discussie: ‘Wie heeft wie versierd?’ Daar raken we het dus niet over eens. Ik vind dat Anouk mij heeft verleid, zij meent het tegenovergestelde. Ik ga daar vooral niet verder op in.»

MATTON «Het is gewoon heel geleidelijk aan gegaan.»

HUMO Anouk, je bent iets minder gaan touren. Was dat nodig?

MATTON «Ja. Al die tijdzones, al dat over en weer reizen, de jetlags: het begon z'n tol te eisen. Ik ben ook veel meer een huismus dan Dimi – in hotels wonen is niks voor mij. Ik heb mijn eigen plek nodig, met mijn eigen bed en mijn eigen spulletjes.»

VEGAS «Ik tour met mijn broer en een hele crew, maar ik zou het evengoed alleen kunnen. Soms zit ik een tijdje alleen in Los Angeles. Ik werk er aan mijn acteercarrière en kan er drie weken alleen op een hotelkamer zitten. Zonder problemen.»

HUMO Waarom werkt het tussen jullie, denk je?

MATTON «Omdat we op heel veel vlakken tegenpolen zijn. Ik ben een heel rustig persoon, Dimitri is heel chaotisch.»

VEGAS «Ik moet soms wat afgeremd worden.»

MATTON «Maar andersom kun jij me ook uit mijn comfortzone halen: me speciale dingen laten eten, me laten jetskiën... Of parachutespringen, dat had ik vroeger nóóit gedurfd. Omgekeerd kan ik hem uit z’n vaart halen. Als hij alleen maar bezig is met z'n werk, zeg ik: ‘Word nu eens rustig en neem een badje samen met mij.’

»Er is natuurlijk ook één grote gelijkenis tussen ons: we hebben dezelfde job. We weten wat het is om in het buitenland te gaan draaien. We moeten niet jaloers zijn op de ander.»

VEGAS «En we hoeven niet op te schrikken bij iedere foto met een onbekende. Als ik in L.A. op een feestje beland met 101 celebrity's, of zij op een afterparty in Azië met mensen die ik van haar noch pluim ken, dan weten we hoe het eraan toegaat. Er is veel vertrouwen tussen ons.»

HUMO Maar ook veel gemis, neem ik aan?

VEGAS (beslist) «Tuurlijk. Moeilijke momenten genoeg. Als ik in L.A. zit en zij in Azië, dan is het tijdverschil tussen ons zo groot dat zij gaat slapen wanneer ik opsta.»

MATTON «Dan kunnen we elkaar enkel goeienacht of goeiemorgen zeggen.»

VEGAS «Dat is wel kut.»

MATTON «Dat is niet leuk.»

VEGAS «Uiteindelijk is dat maar voor twee weken zo. Maar als ik eens een avond alleen ben in een hotelkamer in Los Angeles met niks omhanden, dan denk ik weleens: wat doe ik hier, moederziel alleen aan de andere kant van de wereld?»

Anouk Matton: 'Een baby is welkom, maar op dit moment wil ik mijn carrière niet helemaal opgeven om voltijds huismoeder te worden.' Beeld
Anouk Matton: 'Een baby is welkom, maar op dit moment wil ik mijn carrière niet helemaal opgeven om voltijds huismoeder te worden.'

NAMAAKHOOFD

Het antwoord op die vraag is dat de wereldberoemde dj de droom koestert om een even beroemd acteur te worden. In iedere kamer van zijn huis is wel iets te vinden dat verwijst naar Dimitri Vegas' liefde voor blockbusters. In de hal hangt een enorme foto van hem en Anouk verkleed als de personages Jon Snow en Daenerys Targaryen uit 'Game of Thrones'. In de muziekstudio staan zijn verzamelingen Ninja Turtles-figuurtjes en ‘Jurassic Park’-memorabilia. En in de boekenkast in de woonkamer ontwaar ik tussen een reeks boeken over spiritualiteit ‘The Art of Acting’ van Stella Adler, de Amerikaanse goeroe die Marlon Brando en Robert De Niro leerde acteren.

HUMO Dimitri, je bent te zien in een bijrol in de Belgische zombiefilm ‘Yummy’, met Clara Cleymans en Maaike Neuville in de hoofdrollen. Hoe staat het met je Amerikaanse filmavontuur?

VEGAS «Er staan enkele projecten op stapel, maar er zijn ook een paar dingen niet doorgegaan. Ik had een lead supporting role te pakken, maar de film werd uitgesteld. De hoofdrolspeler gaf verstek, waarop de regisseur zich terugtrok. Enorm frustrerend, want misschien wordt hij straks zo herschreven dat mijn rol helemaal verdwijnt. Ik zou ook de slechterik spelen in een andere film, maar die werd eveneens uitgesteld. Ik noem 2019 daarom het jaar van development.»

HUMO Dat klink nogal vaag. Iederéén wil acteur worden in Hollywood. Steven je niet af op een gegarandeerde teleurstelling?

VEGAS «Goh, mijn carrière als dj is toch ook zonder garanties begonnen? Ik ben op mijn 12de begonnen met dj’en. Intussen ben ik 37, en pas een jaar of zes geleden is onze carrière naar een hoger niveau getild.

»Filmaudities doen betekent opnieuw leren omgaan met afwijzing, en ik vind dat alleen maar opbouwend voor mezelf, als mens. Het enige wat ik oploop als ik naast een rol grijp, is een deuk in mijn ego. Maar 's anderendaags sta ik wel weer te draaien voor vijftigduizend man, terwijl al die andere hoopvolle acteurs terug moeten naar hun day job.»

HUMO Hoe belangrijk is het om te netwerken in Los Angeles?

VEGAS «Ik probeer er op zoveel mogelijk deuren te kloppen. En als ik op een afterparty beland bij Leonardo DiCaprio, waar maar vijf andere mensen zijn, vraag ik me weleens af: in welke film ben ik nú beland? Maar ik ga mezelf niet overal opdringen, daarmee dwing je geen respect af. Het is zoals je zegt: iederéén wil acteren in Los Angeles, tot je poetsvrouw toe. Natuurlijk helpt een netwerk dan. Maar je moet ook bewijzen dat je een geboden kans waard bent. It's all about playing the long game

HUMO Verdiep je je hier thuis weleens in een rol? Loop je soms een zombie of een slechterik na te doen?

VEGAS «Ja, al doe ik het in sessies, meestal samen met mijn coach. Ik weet dat ik Anouk anders erger.»

MATTON «Ik wil hem gewoon nog herkennen als mijn man, en niet het gevoel hebben dat er een vreemde in huis rondloopt.»

VEGAS «Ik kruip gewoon graag helemaal in mijn rol, ik kan daar echt vollédig in opgaan.»

HUMO Onlangs postte je een filmpje waarin je Anouk liet schrikken met een lugubere grap: je had een bebloed namaakhoofd van jou in de koelkast gelegd. Of was je geschreeuw geacteerd, Anouk?

MATTON «Nee, dat was helemaal echt.»

VEGAS «Hóé echt, kon je in dat filmpje niet eens zien. Doordat Anouk zo hard schreeuwde, is één van de camera's gewoonweg uitgevallen. Het shot met haar ergste schrikreactie is daardoor gewist.»

MATTON «Veel mensen vragen me wat ik dacht toen ik die koelkast opentrok, maar de waarheid is dat ik géén gedachten had.»

VEGAS (pretoogjes) «Dat hoofd is een souvenir van de film ‘Yummy’. Tja, ik hou er nu eenmaal van om mensen te pranken.»

HUMO De poster hier in de gang, van jullie in vol ‘Game of Thrones’-ornaat, is een aandenken aan jullie bezoek aan de FACTS-beurs in Gent van enkele jaren terug. Vond je dat wél leuk, Anouk?

MATTON «Ja! Dat verkleden is top. Maar al die comics-toestanden zijn Dimi’s ding. Hij gaat daar helemaal in op.»

VEGAS «Ik ben a sucker for nostalgia. Zet me samen met een andere eightiesfilmfreak en het gesprek gaat alléén nog maar over films. Tot grote ergernis van Anouk, alweer.»

MATTON «Ach, eigenlijk is Dimi een eeuwige kleine jongen.»

Anouk Matton: ‘Zelfs tijdens het draaien denk ik soms: ‘Waar staat de fotograaf?’ Daar ben jij toch totaal niet mee bezig?’ Dimitri Vegas: ‘Da's waar. Ik sta altíjd goed op foto's (lacht).’ Beeld
Anouk Matton: ‘Zelfs tijdens het draaien denk ik soms: ‘Waar staat de fotograaf?’ Daar ben jij toch totaal niet mee bezig?’ Dimitri Vegas: ‘Da's waar. Ik sta altíjd goed op foto's (lacht).’

NOG VEEL TE BEWIJZEN

HUMO Jij wilt acteren en je broer Mike werkt aan een soloplaat als rapper én zanger. Ik krijg de indruk dat jullie per toeval dj zijn geworden – iets wat was voortgevloeid uit een job als vakantieanimator – en dat jullie nu van de bekendheid gebruikmaken om jullie échte jeugddromen waar te maken.

VEGAS «Dat klopt niet helemaal. Ja, film is mijn eerste liefde. En ja, die wereld leek me als zoon van een uitbater van een brommerwinkel uit Willebroek totaal onbereikbaar. En toen ik begon te draaien, was dat inderdaad niet met het doel om ooit voor vijftigduizend man te staan, want dat fenomeen bestond toen nog niet. Ik was al dj vóór ik animator was. Ik ben ermee begonnen omdat ik het leuk vond om voor vijftig man op een fucking Chiro-fuif te draaien. Eens in de Versuz, La Rocca of de Zillion staan leek me het hoogst haalbare. En toen ik op Ibiza ging werken als animator, was het hoogste doel eens in Space of Pacha te kunnen draaien. Die droom is gegroeid naarmate elektronische muziek de wereld veroverde en overal de hitparades en de festivals ging domineren.

»Maar jij laat te veel uitschijnen dat we het dj’en niet meer serieus nemen. Kijk, we vieren vijftien jaar Dimitri Vegas & Like Mike. Dat duo is de som van onze twee karakters, want Mike en ik zijn twee heel verschillende mensen en we hebben samen nog véél te bewijzen. Het wordt interessant om te zien hoe elk van ons het ‘platform’ DV&LM zullen gebruiken. Maar wat we doen, doen we óók om ons als duo naar een next level te hijsen. Ik heb de ‘arrogantie’ om te denken dat mijn extra talent acteren is, bij Mike is dat extra talent zingen. Hij kan echt goed zingen en songs schrijven. Ik niet, zelfs onder de douche zing ik niet.»

HUMO Je hebt je samen met je broer ook op de gamingwereld gestort. Eerst was er het ‘Mortal Kombat’-personage Sub-Zero dat naar jou is gemodelleerd, intussen zijn jullie managers van een internationaal team van gamers. Worden games groter dan muziek?

VEGAS «Ik vind de gamingwereld heel interessant, en velen beseffen inderdaad niet hoe groot die is.

»Een groot verschil tussen games en muziek is dat je voor een nieuwe game nog altijd moet betalen. Muziek bezitten is daarentegen helemaal passé. Niemand heeft nog interesse in een tastbare muziekcollectie. We zetten geen platen meer op, maar een playlist. Mensen weten zelfs niet meer welke artiesten in zo'n playlist passeren. Dat zorgt voor het bizarre fenomeen van nieuwe artiesten die torenhoge streamingcijfers halen, maar geen tickets verkocht krijgen voor hun shows.»

HUMO Je klinkt alsof je die evolutie betreurt.

VEGAS «Als een ouwe zak, bedoel je (lacht). Goh, het is gewoon anders. Toen ik 16 was en zelf nummers wilde maken, moest ik daarvoor in een studio zien te raken. Ik heb toen nog een jobke versierd bij een platenfirma: als ik er de platen sorteerde, kreeg ik wat gratis studiotijd. Nu volstaat een computer om iets te maken en uit te brengen. Dat vind ik een positieve evolutie, maar het maakt het veel moeilijker om op te vallen.»

HUMO Over opvallen gesproken: afgelopen zomer pootte je op de Antwerpse Meir een gigantische pop-upstore neer, een DV&LM-winkel waar bezoekers merchandise konden kopen en terloops op een tablet konden stemmen voor de DJ Mag-poll. Ging dat niet te ver, als promocampagne voor die wedstrijd?

VEGAS «Die pop-upstore was veeleer bedoeld om onze shows in het Sportpaleis te promoten. En wanneer doe je dat? In de zomer, wanneer het koppenlopen is op de Meir, wanneer iedereen over Tomorrowland spreekt, en wanneer de campagne voor DJ Mag loopt, ja. Wat is daar mis mee? Op Ibiza hebben we ook promotie gevoerd en in L.A. hangen we billboards op, maar die pop-upstore op de Meir bleek zo succesvol dat het concept voor herhaling vatbaar is. Liefst stunten we er zelfs meermaals per jaar mee. De shows in het Sportpaleis zijn ontzettend belangrijk voor ons. België blijft onze thuis.»

HUMO Nu nog eens een MIA winnen? Jullie zijn al verschillende keren genomineerd, dit jaar in de categorieën Dance en Hit van het Jaar, voor jullie single ‘Instagram’. Maar winnen lukte nog nooit. Voelen jullie je daardoor geen sant in eigen land?

VEGAS «Goh, ik zie natuurlijk wel dat de MIA’s, maar ook de Red Bull Elektropedia Awards, op lokale artiesten steunen, en ik vind dat cool. Maar na DJ Mag en de MTV Awards, die we ook al gewonnen hebben, vind ik het niet fair dat we bij de MIA’s tegenover lokaal talent staan. En dan bedoel ik: niet fair voor die lokale artiesten, die op nog geen duizendste van onze fanbase kunnen rekenen. We hebben de MIA’s altijd een beetje aan ons voorbij laten gaan.»

Dimitri Vegas: ‘Ik werd dj omdat ik het leuk vond om voor vijftig man op een Chirofuif te draaien. Eens in de Versuz, La Rocca of de Zillion staan leek me het hoogst haalbare.’ Beeld
Dimitri Vegas: ‘Ik werd dj omdat ik het leuk vond om voor vijftig man op een Chirofuif te draaien. Eens in de Versuz, La Rocca of de Zillion staan leek me het hoogst haalbare.’

ALTIJD MOOI ZIJN

HUMO Ze was bij je op Tomorrowland, en je nam ook de single ‘Lone Wolves’ met haar op: is Paris Hilton een vriendin van je, Anouk, of is zo'n samenwerking pure business?

MATTON «Paris is niet de vriendin die ik zal bellen om mijn gevoelens bij kwijt te kunnen, maar ze is wel de ideale party girl om je mee te amuseren. Zelf ben ik niet zo’n feestneus, maar zij is echt de gangmaker van ieder feestje. Als we in L.A. zijn, belt ze ons. Ze is supersociaal en superlief, totaal het tegenovergestelde van het beeld dat de meeste mensen van haar hebben. Paris was mijn idool toen ik opgroeide, en van al mijn vriendinnen. Ze was dé socialite die toen in alle modeblaadjes stond, echt een icoon van mijn generatie.»

HUMO Je bedient je als dj én kind van je tijd vlot van Instagram, waar je bikinifoto's en andere glamoureuze beelden deelt. Raak je de druk om er altijd perfect uit te zien nooit beu?

MATTON «Voor ik dj was, zat ik in de modellenwereld, en toen was die druk om er altijd goed uit te zien nog véél groter. Maar ik voel die druk heel erg, ja. Dimitri voelt die totaal niet.»

VEGAS «Zeg, dank u wel, hè.»

MATTON «Ik bedoel gewoon dat het voor jou als man niet uitmaakt of je ergens binnenkomt in een trainingsbroek.»

VEGAS «Nu voel ik me toch semi-beledigd.»

MATTON «Komaan, de druk op vrouwen om er altijd goed uit te zien, zou ik soms graag van me afschudden. Ik betrap mezelf erop dat ik er zelfs tijdens het draaien mee bezig ben: ‘Waar staat de fotograaf?’ Daar ben jij toch totaal niet mee bezig?»

VEGAS «Dat is waar. Ik sta gewoon altíjd goed op foto's (lacht)

HUMO Zijn de Kardashians een voorbeeld voor je, qua uiterlijk?

MATTON «Dat kan ik moeilijk ontkennen, al vind ik dat ze wel heel ver gaan. Kim Kardashian is bijna 40 en ziet er even oud uit als ik. Het lijkt me onrealistisch voor jonge meisjes. Nu 13 jaar zijn: ik mag er niet aan denken. En de druk om er altijd perfect uit te zien, zal volgens mij steeds groter worden.»

VEGAS «Ik zie in L.A. dikwijls vrouwen én mannen die te veel hebben laten werken aan hun gezicht, die echt zo'n plastieken kop hebben. Dan begrijp ik bijna niet waarom ze dáár geld voor betaald hebben. Alsof het een obsessie is geworden, steeds weer iets nieuws laten doen.»

MATTON «Ik voel me vooral altijd underdressed in Los Angeles.»

HUMO Hoe zit het met je shopverslaving?

MATTON «Ik heb nog altijd een zwak voor designerhandtassen en -schoenen. Ik denk dat ik zo’n vijftig handtassen heb. Mijn lievelingstassen zijn die van Chanel. Ik doe die nooit weg, ik beschouw ze als erfstukken.»

HUMO Wil je nog steeds graag een jonge mama worden?

MATTON «Een baby is welkom, maar ik zou op dit moment mijn carrière niet helemaal willen opgeven om voltijds huismoeder te worden. Ook op dat vlak wil ik even geen druk voelen.»

HUMO Je boekenkast puilt uit van de spirituele zelfhulpboeken. Wat haal je uit die lectuur?

MATTON «Véél. Het is begonnen met het boek ‘The Secret’, dat was echt een openbaring voor me. Ik zie Dimitri nu al met zijn ogen rollen, maar dat boek leerde me hoe ik mijn gedachten kan sturen, hoe ik positief kan blijven denken. Ook als ik bijvoorbeeld kritiek krijg via sociale media.»

HUMO Bijvoorbeeld over het feit dat je niet technisch onderlegd bent? Vorige zomer op Tomorrowland kreeg je af te rekenen met een panne, en het was niet de eerste keer dat er iets misging op het podium.

MATTON «Ik had gewoon pech, da’s alles. Maar zulke gemene kritiek raakt me natuurlijk.

»Wat me ook veel geholpen heeft, is mediteren. Veel bekende mensen mediteren, dat weet ik ondertussen, maar Dimitri krijg ik niet zo ver.»

VEGAS «Ik probeer af en toe wat mindfulness, maar iedereen gaat op z’n eigen manier met stress om. Ik train vaak. Mijn werk voelt gewoon niet aan als werk. Ik krijg zelfs ideeën in mijn slaap.»

HUMO In de zomer van 2017 sprak je me op Ibiza over plannen voor ‘een eigen tv-serie, losjes gebaseerd op ons eigen leven, een tekenfilm en een documentaire’. Hoe ver staat het met die wilde plannen?

VEGAS «We hebben onder meer met de makers van ‘Keeping Up with the Kardashians’ aan tafel gezeten om een docusoap te maken over onszelf, en hoe meer ik met die man praatte, hoe meer ik het zag zitten. Anouk en Mike waren ook pro, maar ik heb uiteindelijk nee gezegd. Het lijkt me te vermoeiend, de hele dag camera’s in je huis hebben. En ik wil niet dat mensen ons plots als realitysterren gaan bekijken en vergeten dat we dj’s zijn. Bovendien ben ik zelf geen fan van realityshows. Iedereen die ik ken, heeft iets tegen de Kardashians, puur op basis van die serie. Iedereen behalve Anouk.»

MATTON «‘Keeping Up with the Kardashians’ is voor mij de ideale serie om mijn verstand op nul te zetten.»

VEGAS «Eén van de weinige afleveringen die ik heb gezien, is die waarin Kanye West naar ons nummer 'My Best Friend's Ass' luistert en zegt dat hij het goed vindt. Dat vond ik een érg goeie aflevering (lacht)

HUMO Intussen zijn jullie wel een documentaire aan het filmen met Eric Goens. Wanneer is dat idee ontstaan?

VEGAS «Alle ideeën die je daarnet opnoemde, zijn uiteindelijk verwaterd. Tot we weer nummer één werden bij DJ Mag. Toen dachten we: dit is het juiste moment voor een documentaire. Er waren veel partijen geïnteresseerd, maar ik denk - of hoop - dat Eric Goens de juiste man is om de juiste toon te zetten. Ik heb veel respect voor wat hij doet. Hij volgt ons dus gedurende het jaar dat we nummer 1 zijn.»

HUMO Is het niet ironisch dat jullie als internationale sterren voor een landgenoot kiezen?

VEGAS «Het is niet omdat het buitenlands is, dat het beter is. We zien dit héél groot. Er loopt hier intussen ook zoveel geweldig filmtalent rond: Adil en Bilall, maar ook Jakob Verbruggen, Jonas Govaerts, Tim Mielants, Lukas Dhont, Eshref Reybrouck... En Robin Pront natuurlijk, die nu een film over de Zillion aan het maken is.»

HUMO Nu je het zegt: is dat geen geknipte filmrol voor jou? Een Georgische maffioso spelen in de film over de Zillion?

VEGAS (lacht) «Robin mag me altijd bellen. De Zillion en de Carré, dat waren nu eens twee discotheken waar ik als tiener niet binnen mocht. Als jonge gasten uit Willebroek redeneerden we zelfs: 'Naar de Zillion of de Carré moeten we niet rijden, want daar geraken we toch niet binnen.'»

HUMO Waarom? Foute schoenen aan? Of geen mooie vrouwen bij?

VEGAS «Nee, we waren gewoon van Willebroek, en dan kreeg je te horen: 'Je schoenen zijn niet goed, ga maar weg.' Maar kijk: alles kan keren, hè.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234