Zwangere Guy en Arno

InterviewArno Hintjens

Arno en Zwangere Guy zamelen samen geld in: ‘Gorik noemt me zijn nonkel’

Zwangere Guy en ArnoBeeld Telenet YUGO
Frederik Jacobs

U zag Arno en Zwangere Guy recent mogelijks opduiken in het straatbeeld of – in het beste geval – op uw beeldscherm. Voor Telenet YUGO namen de notoire Brusselaars samen ‘Je ne regrette rien’ van Edith Piaf onder handen. Een vettige gitaar, een hese stem en bars met Brussels accent: het resultaat is alles wat we ervan konden verwachten én dromen. De videoclip werd geregisseerd door Koen Mortier (‘Ex drummer’). Per view schenkt Telenet een bedrag aan We Love BXL, CoderDojo en Volta, drie Brusselse organisaties die jonge creatievelingen ondersteunen.

De opvallende samenwerking maakte ons nieuwsgierig, dus stoorden we Arno tijdens de opnames van zijn nieuwe plaat met een telefoontje .

Bekijk hier de clip van ‘Je ne regrette rien’. Lees verder onder de video.

HUMO Zwangere Guy en jij traden in het verleden al samen op, nu hebben jullie voor het eerst samen muziek gemaakt. Hoe verliep die samenwerking?

ARNO «Vlot. Ik heb een rockversie gemaakt van het nummer en Gorik heeft daarop gerapt. Dat ging... rap.»

HUMO In de videoclip lopen jullie elkaar tegen het lijf in Brussel. Iets wat ook geregeld in het echte leven voorvalt, veronderstel ik?

ARNO «Ah ja, we wonen in dezelfde quartier, hè. We gaan naar dezelfde cafés.»

HUMO Herinner je je nog de eerste keer dat je Gorik zag?

ARNO «Dat weet ik niet meer, maar het zal al lang geleden zijn. Ik vergeet veel, ik ben geboren met alzheimer.»

HUMO De clip speelt zich af in Brussel. Een stad die veel betekent voor jullie beiden.

ARNO (opgetogen) «Het is de stad die ons inspireert. Er gebeurt hier zoveel, er is overal cultuur. Brussel is kleiner dan steden als Parijs, Londen of New York, waardoor alles geconcentreerd is. Kennissen uit het buitenland schrikken altijd van hoeveel hier gebeurt op een kleine ruimte. Er is altijd wel een cinema, theater of concertzaal in de buurt. Je moet hier nooit een halfuur lang in de taxi zitten.»

HUMO Zoals Stromae vroeger met Jacques Brel werd vergeleken, zien de mensen in Zwangere Guy weleens een nieuwe Arno. Herken je in Gorik soms je jonge zelf?

ARNO «Ik heb niet zoveel tatoeages als hij, en we hebben een andere haircut. En hij maakt hiphop! (Denkt na) Maar dat heb ik vroeger ook nog gedaan. Met Franse hiphoppers, dat staat op één van mijn platen. (‘I’m into hop’ met Faf Larage, uit 2007, red.)

»Ik ben Gorik zijn nonkel, hij noemt mij tonton, nonkel Arno.»

HUMO Gisteren zag ik een papieren Arno en Gorik samen heldhaftig uitkijken over het Miroirplein in Jette.

ARNO «Groot, hè, die posters? Zulke grote posters had ik nog nooit gezien! Ik kreeg er een mentale erectie van.»

HUMO Reclame maken voor YUGO van het grote Telenet is niet meteen iets wat ik verwacht had van rebellen als Gorik en jij.

ARNO «Maar ‘t is voor het goede doel, hè!»

HUMO Heb je de clip zelf al vaak bekeken?

ARNO «Nee, ik bekijk mijn clips altijd maar één keer. Ik vind het niet plezant om naar mezelf te kijken. Ik kan alleen maar denken: oei, oei, oei, amai, daar zijn veel kosten aan.»

HUMO Maar per kijkbeurt van deze clip gaat er geld naar het goede doel.

ARNO «Hopelijk kijken de mensen er dan veel naar.»

HUMO Het is alleszins een mooie clip.

ARNO «Dat geloof ik. Ik had in het verleden al clips gemaakt met Koen Mortier, die van ‘Chic et pas cher’ bijvoorbeeld. En ik heb ook nog iets gedaan in zijn film ‘Ex drummer’ (Arno schreef de song ‘Een boeket met pisseblommen’ voor de film en maakte een gastoptreden, red.).»

HUMO Je zit momenteel in de studio.

ARNO «Ik werk hier aan mijn nieuwe plaat. In september hoop ik opnieuw te gaan toeren door Europa met mijn laatste album (‘Santeboutique’, red.). Als alles doorgaat, tenminste. We leven in een cowboyfilm, alles kan gebeuren.

»Ik ben al blij dat ik in deze rare tijden relatief veel omhanden heb. Ik speelde bijvoorbeeld vier keer in Werchter (op de zomerbar, red.). Dat was een beetje surrealistisch, zo’n plein met tafels (lacht).»

HUMO Hoe zal die nieuwe plaat klinken?

ARNO «Heel anders!»

HUMO Ik ben benieuwd.

ARNO «Ik ook! (schatert

HUMO Wanneer zal-ie klaar zijn?

ARNO «Vanavond om zes uur. Het grootste deel van het werk, alleszins.»

HUMO Dat is binnen drie kwartier.

ARNO «Ja.»

HUMO Ik zal je laten doorwerken dan. Tot later.

ARNO «Braaf zijn, hè.»

HUMO Ik doe m’n best. Jij ook.

ARNO «Ik heb daarvoor gestudeerd.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234