Ayco Duyster Beeld Fred Debrock
Ayco DuysterBeeld Fred Debrock

eindejaarsvragen

Ayco Duyster: ‘Een volle festivalzomer in al zijn glorie’

Redactie

HUMO Hoe heeft u het voorbije coronajaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?

AYCO DUYSTER «Het was een jaar waarin de teleurstelling het helaas haalde van de hoop. Maar ik heb veel bewondering voor en geloof in de jeugd, die toch veelal empathisch, geëngageerd en flexibel is in een wereld waarin dialoog vaak heel moeilijk is geworden.»

HUMO Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

DUYSTER «Beste tv ‘Atlanta’ (Disney+), ‘Sex Education’ (Netflix), ‘Exit’ (Canvas). Podcast: ‘Conan O’Brien Needs a Friend’, ‘Marc-Marie en Aaf vinden iets’, ‘De machine’ (VPRO). Radio: ‘Wonderland’ (Radio 1).»

HUMO Welke boeken, films en muziek hebben u dit jaar het meest bekoord?

DUYSTER «Muziek: King Hannah, Low, Hovvdy, Gabriels, Springtime, The Haunted Youth, Silk Sonic, Dry Cleaning. Film: ‘Summer of Soul’ (Ahmir Thompson). Boek: ‘Seeing Sideways – A Memoir of Music and Motherhood’ van Kristin Hersh. Theater: ‘Pied de poule’ (Studio Orka).»

HUMO Wie wenst u wat toe voor 2022 (ten goede of ten kwade)?

DUYSTER «Een radicaal klimaatbeleid en meer erkenning, ondersteuning en een langetermijnvisie voor het onderwijs, de zorg en de cultuursector. En een volle festivalzomer in al zijn glorie.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234