null Beeld

TV-tip'Radio 2 Zomerhit'

Bart Peeters: ‘Het akkoordenschema van Lost Frequencies is altijd hetzelfde’

Vincent Van Peer

Wie in augustus op een streepje livemuziek rekende, is er alweer aan voor de moeite, of het moet zijn dat u kickt op ronkende vliegtuigmotoren dan wel kleedkamergezangen uit de Jupiler Pro League. Eén strohalmpje hoop? Ofschoon de lijst met laureaten niet meteen tot uitgebreid vreugdedansen inspireert, is er nog altijd het live Radio 2 Zomerhit-evenement dat, zelfs met een acuut gebrek aan publiek, in goede banen zal worden geleid door Siska Schoeters en ene Bart Peeters.

HUMO Bart, een liveshow presenteren zonder publiek, is dat niet een beetje zoals zwemmen zonder water?

BART PEETERS «Gelukkig niet, want dan moet ik meteen denken aan de mop van die zotten die zich bezeerden in het zwembad: 'Maar morgen wordt het geweldig, want dan zit er water in!'

»Ik moet eerlijk zeggen dat ik aanvankelijk met lede ogen heb aanschouwd hoe allerhande tv-programma's publiekloosheid hebben proberen te omarmen. Maar opeens zag ik het licht in 'De wereld draait door', dat zich ten langen leste beriep op wat ze met een fraai neologisme een 'digipubliek' noemen. Eigenlijk is dat gewoon een uit de hand gelopen Zoom-sessie. Dat doen wij in het door Hugo Matthysen prachtig bezongen Blankenberge ook. Zo kan het er wel mee door.»

HUMO Is er volgens jou iemand die de onvermijdelijke Niels Destadsbader- al drie jaar op rij de winnaar - van zijn trofee kan houden?

PEETERS «Ik moet toegeven dat ik het populaire lied niet op de voet volg, maar ik weet wel dat er dit jaar voor alle gegadigden iets valt te zeggen. Zo drukt de redactie mij op het hart dat 'Kom wat dichterbij', van Regi feat. Jake Reese & OT niet valt te onderschatten. Ken jij dat?»

HUMO Helaas.

PEETERS «Tot uw schande, en de mijne, want dat blijkt dus dé zomerhit van het moment te zijn- wel zo handig voor een wedstrijd als deze. Laura Tesoro heeft ook een zomerhit, met 'Hold On'. En dan is er nog die gewiekste Alex Callier van Hooverphonic: met één geniaal zinnetje (''Love Shine a Light' is kutmuziek!') slaagde hij erin om heel Europa tegen zich op te zetten. Wat zal hij nu uit zijn mouw toveren? 'Summer Sun' bijvoorbeeld: werkelijk een heel goeie single.

»Er is ook nog Lost Frequencies, wat, euh... een dj is. Je weet dat je mij over dat slag volk niet al te veel hoeft te vragen.»

HUMO Ik ging dat eigenlijk om precies die reden wél doen.

PEETERS «Mijn overtuiging is altijd geweest dat dj's beter in hun eigen land zouden blijven, maar goed: in deze tijden moeten we extra inzetten op verdraagzaamheid, zélfs jegens dj's. Om Clouseau te parafraseren: je moet ze omhelzen, de tegenpartij. Datzelfde Clouseau maakt trouwens kans met het liedje 'California'. Onderschat die jongens niet, het schijnt dat zij al eens een Sportpaleis vullen.»

HUMO Mag jij als presentator je voorkeur uitspreken?

PEETERS «Uiteraard niet. Maar ik heb nu misschien wat al te wild de lof gezongen van Lost Frequencies en zo mezelf verraden?»

HUMO Tja.

PEETERS «Ik dacht het! Jij herkent natuurlijk een rasechte fan: ik ken alles van Lost Frequencies, tot het akkoordenschema van hun nummers toe. Nu, zo indrukwekkend is dat ook weer niet, dat akkoordenschema is namelijk altijd hetzelfde.»

Radio 2 Zomerhit, Eén, zondag 16 augustus, 20.15

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234