Jasper Maekelberg van Faces on TV.

PremièreFaces on TV

Bekijk hier de vettige nieuwe clip van Faces on TV: ‘Vaseline op de lens, vrij geniaal!’

Jasper Maekelberg van Faces on TV.Beeld Faces on TV

Vlaanderens jongste topproducer Jasper Maekelberg (31) heeft een nieuwe ep uit met zijn Faces on TV. Voor de catchy single ‘What Love Means (Show Me)’ lost hij vandaag een trippy clip, opgenomen in OLT Rivierenhof. Wij mogen ’m u als eerste tonen en sloegen een praatje met de bedeesde frontman.

Frederik Jacobs

Bekijk hier de clip:

JASPER MAEKELBERG «Ik schreef deze song op een parking. In Frankrijk, denk ik. Op een vrije dag tijdens onze tournee.»

HUMO In deze videoclip keer je – letterlijk – terug naar het podium. Zit er een coronagerelateerde boodschap aan verbonden?

MAEKELBERG «Nee, hoor. Het is gewoon een one shot-opname van het begin van onze show in OLT Rivierenhof (op 8 oktober, red.). Ik maakte een wandelingetje tot op het podium, Michiel Venmans achtervolgde me met camera. Die had hij ingesmeerd had met vaseline – vandaar dat psychedelische effect. Vrij geniaal.»

HUMO Was de neiging groot om weer eigen muziek uit te brengen, na al dat productiewerk voor andere artiesten?

MAEKELBERG «Die activiteiten staan los van elkaar, hoor. Ik ben constant bezig met eigen muziek te maken. Voor deze ep schreef ik veel nummers, maar vijf bleken voldoende om het verhaal van ‘Keep Me Close’ te vertellen.»

HUMO Hoe gaat dat verhaal?

MAEKELBERG «Ik probeer altijd een inkijk in mijn eigen leven te bieden. In mijn debuutplaat uit 2018 zaten erg persoonlijke elementen, deze keer heb ik getracht mijn leven meer vanop een afstand te aanschouwen. En op één of andere manier wordt het zo toch weer heel persoonlijk (lacht).»

HUMO Je zei net dat je solo- en productiewerk los van elkaar staan. Beïnvloedt de muziek die je voor anderen producet dan nooit je solowerk?

MAEKELBERG (twijfelt) «Dat zal natuurlijk wel. Ik heb al een paar keer het geluk gehad om met heel inspirerende muzikanten te kunnen samenwerken. Natuurlijk verbreedt dat mijn horizon. Maar nooit bewust.»

HUMO Ik heb al verschillende muzikanten geïnterviewd die zich gelukkig prezen met jóu samengewerkt te mogen hebben.

MAEKELBERG (lacht bescheiden)

HUMO Wanneer steek je de grens over?

MAEKELBERG «Mijn eerste stapjes in het buitenland zijn al gezet.»

HUMO Vertel!

MAEKELBERG «Meer kan ik nog niet zeggen.»

HUMO Als je één droomartiest zou mogen uitkiezen voor wie je mag producen, wie zou het dan zijn?

MAEKELBERG «Ik doe niet aan droomartiesten. Maar ik denk dat LA Priest en ik wel een goeie match zou zijn.»

HUMO Akkoord.

‘Keep Me Close’ is nu uit via Unday Records.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234