BRIHANG Beeld JEF BOES
BRIHANGBeeld JEF BOES

Interview

Brihang staat straks op Couleur Café GATE: ‘Dronken ronddolen op een wei!’

Van 26 augustus tot 5 september wordt Studio CityGate, een industriële site tegen het Brusselse Zuidstation, het terrein van Couleur Café GATE, een ‘mini-Couleur Café’ dat ons in totaal ‘acht onvergetelijke dagen’ muziek belooft. Ai-ie-ai-ie-aaai: de eerste headliner, op donderdag 26 augustus, is Brihang.

Katia Vlerick

HUMO Je bent – net als onder meer Tsar B en IKRAAAN – één van die muzikanten die naar Brussel verhuisden omdat ‘iedereen er met iedereen samenwerkt’, als vanzelf. Is die creatieve bedrijvigheid het afgelopen anderhalf jaar intact gebleven?

BOUDY VERLEYE «In het begin leerde ik hier inderdaad snel andere muzikanten kennen, op optredens. Maar doordat die ineens allemaal wegvielen, was ook al dat sociaal contact weg. Ik heb evenmin iets geschreven tijdens de pandemie: ik blijf een flaneur die ter inspiratie graag door de straten slentert en mensen gadeslaat.

»Op een gegeven moment vroegen mijn vrouw en ik ons zelfs af: ‘Waarom wonen we eigenlijk nog in Brussel?’ Alle redenen waarom we ooit naar hier waren getrokken – het plezierige sociale leven op kop – waren weggevallen. Maar die twijfel is intussen gelukkig voorbij.

»De afgelopen maanden stonden voor mij vooral in het teken van het vaderschap: in de zomer van 2020 kregen mijn vrouw en ik een dochtertje. Terwijl onze wereld steeds kleiner werd, zagen we haar wereld steeds groter worden – heel schoon. En ook wel een geluk.»

HUMO Begin dit jaar bracht je het nummer ‘Festival’ uit, geschreven lang voor er geen festivals meer mogelijk waren, maar toch helemaal in de tijdgeest. In welke sfeer schreef je die song?

VERLEYE «Het is een licht ludiek nummertje over de melancholie die bij mij altijd gepaard ging met dronken over een festivalwei lopen. Absoluut níét ‘hashtag knaldrang’. Ik heb nooit goed tegen die mensenmassa’s op festivals gekund. Maar ineens miste ik die menigtes wel, inclusief het verloren gevoel wanneer ik weer eens al mijn vrienden kwijt was (lacht).

»Ik stond pas op OLT Rivierenhof, Campo Solar en Zeverrock. OLT was nog voor een zittend publiek, Campo Solar de dag erna voor een staand. Dag en nacht verschil: op OLT bewogen de mensen wel al wat, maar ze hielden afstand. Op Campo Solar stond iedereen te knuffelen. ’s Anderendaags op Zeverrock ging men nog een stapje verder: na een jaar opsluiting ging men daar efkes de boel afbreken (lacht).»

HUMO Op de Lokerse Feesten bracht je je bisnummer ‘Balanceren’ vanuit een hoogwerker. Welke stunt heb je in gedachten voor GATE?

VERLEYE «De podiummanager van de Lokerse Feesten had dat voorgesteld: ‘Zeg, wij hebben een Manitou om je in de lucht te heffen. Zou dat niet handig zijn voor je laatste nummer?’ Normaal breng ik ‘Balanceren’ vanop een ladder in het publiek. Ik had wel zin in zoiets next level à la Rihanna, maar de lat ligt nu wel hoog. Of: de helikopter is al besteld (lacht).»

Brihang speelt op donderdag 26 augustus op GATE. Tickets & info: gate.couleurcafe.be

Schrijf je in op onze wekelijkse muzieknieuwsbrief:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234