null Beeld Eddy Petroons
Beeld Eddy Petroons

10 jaar 'The Reeling'

Compact Disk Dummies vieren tien jaar ‘The Reeling’: ‘We hebben al betere songs geschreven, maar deze is bijzonder omdat hij zo onbevangen klinkt’

Wat worden ze toch snel groot! De jongens van Compact Disk Dummies, winnaar van Humo’s Rock Rally 2012, vieren op 10 februari de tiende verjaardag van hun debuut-ep ‘Mess with Us’ en de doorbraaksingle ‘The Reeling’.

Joshua Migneau

LENNERT COOREVITS «We wilden eerst een jubileum in een kleine feestzaal in Gent, maar wegens de grote vraag hebben we daarna de balzaal van de Vooruit geboekt. En toen die in één dag uitverkocht was, is het de concertzaal geworden.»

JANUS COOREVITS «Mensen hebben blijkbaar warme herinneringen aan onze begindagen.»

LENNERT «Op ons jubileumconcert zullen we onze debuut-ep ‘Mess with Us’ live spelen, en fans kunnen die daar ook op vinyl kopen. Voor een originele plaat uit 2013 wordt nu tot 200 euro gevraagd: te zot voor woorden.

»Daarna komen Hercules & Love Affair, Hermanos Inglesos en Silver Sisters plaatjes draaien.»

HUMO Op VRT MAX is ‘‘The Reeling’ voor dummies’ te zien, een minidocu over jullie eerste stappen in de muziekwereld.

LENNERT «Die deed ons eraan herinneren dat onze doorbraak vooral aan toevalligheden te danken is. Onze toenmalige manager heeft ons moeten pushen om op tijd demo’s voor Humo’s Rock Rally in te zenden. Ik zat toen in een rockgroep en de Dummies waren een zijproject.

»‘The Reeling’ lag trouwens in de vuilnisbak. Nid & Sancy, de producers van ‘Mess with Us’, hebben de song eruit gevist. Nogmaals bedankt!»

HUMO In Humo’s Top 75 van Beste Belgische Songs sinds 2000 staat ‘The Reeling’ op 29. Tevreden?

LENNERT «Absoluut. We weten ook wel dat het niet de beste song van de 21ste eeuw is. We hebben wel betere nummers geschreven.»

HUMO Zoals?

LENNERT «‘I Remember’, bijvoorbeeld.»

JANUS «Of ‘Satellites’, met Tom Barman

LENNERT «Of ‘Remain In Light’, een favoriet van de fans. ‘The Reeling’ blijft wel een bijzondere song voor ons, omdat hij zo onbevangen klinkt. We wisten bij lange na niet hoe een single in elkaar hoorde te steken, met die bizarre structuur als gevolg.»

HUMO Volgens sommige bronnen zijn de Silver Sisters drie zussen uit Gent. Weten jullie meer?

LENNERT «Dat is als een grap begonnen. Studio Brussel hield in 2016 een remixwedstrijd met Goose, waarbij iedereen hun song ‘What You Need’ mocht herwerken. Wij dachten: waarom vragen ze dat niet gewoon aan ons? Weet je wat, we schrijven ons in onder een andere naam.»

JANUS «We deden ons voor als drie zussen, wat de heren van Goose gegarandeerd zou prikkelen. En we plukten een foto van het internet, met daarop drie mooie meiden met synthesizers in de hand.»

LENNERT «We hebben uiteindelijk de finale gehaald met onze Silver Sisters-remix. De mannen van Goose keken hun ogen uit toen de bekoorlijke zussen voor de finale naar de radiostudio kwamen. (lacht)

»We draaien en remixen sindsdien als de Silver Sisters. De Dummies kunnen zo een liveband blijven. Vergelijk het met Soulwax en 2ManyDJs

HUMO Zet ik het 20-jarige jubileum van ‘The Reeling’ al in mijn agenda van 2033?

LENNERT «We zouden liever dit jaar iets uitbrengen dat in 2033 een feest waard is. We zijn momenteel onze derde plaat aan het afwerken en we willen op Rock Werchter nieuwe songs kunnen spelen. Wordt vervolgd!»

Lees ook ons interview met Ymke, de vrouw van Lennert Coorevits: ‘Een vrouw van 35 die niet drinkt, kennelijk hét teken om te vragen of ze zwanger is’

‘The Reeling’: 10 Year Anniversary Party vindt plaats op vrijdag 10 februari in de Vooruit in Gent.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234