Daan & K3 (Hanne Verbruggen, Marthe Depillecyn & Julia Boschman) Beeld VTM
Daan & K3 (Hanne Verbruggen, Marthe Depillecyn & Julia Boschman)Beeld VTM

‘Liefde voor muziek’

Daan in ‘Liefde voor muziek’: ‘Ik heb ‘De 3 biggetjes’ stouter gemaakt’

Wanneer K3, Metejoor, Portland en een bont groepje andere artiesten op de luchthaven van Barcelona aankomen, staat Daan Stuyven (53) hen op te wachten met de Daanmobiel, een blitse vierwieler met op de flank in rode letters het woord ‘Loodgieter’. Ofwel: hoe de boterige bariton seizoen negen van ‘Liefde voor muziek’ zal injecteren met rock-’n-roll en rebellie.

Joshua Migneau

DAAN «Ik heb net de eerste aflevering gezien, waarin we het oeuvre van K3 onder handen nemen. Het was meteen mijn vuurdoop als ‘Liefde voor muziek’-kijker (lacht).»

HUMO Ik betwijfel of iemand jouw naam ooit in één adem met Metejoor, Günther Neefs en K3 heeft genoemd.

DAAN «Net vanwege die verrassende combinatie wilde ik meedoen. Het is mijn missie om kitsch en kunst te versmelten. Da’s de pacifist in mij. Het geeft me een soort rust.

»Vooral het vooruitzicht van een K3-cover heeft mij overtuigd. Ik heb ‘De 3 biggetjes’ stouter gemaakt. De biggetjes zijn varkentjes geworden.»

HUMO Wie heb je op voorhand moeten googelen?

DAAN «Van Jaap Reesema had ik nog niet gehoord: vreemd kopje, fantastische zanger. Ook Metejoor was een fijne ontdekking. Hij deed met mijn song het omgekeerde van wat ik deed met de zijne, waardoor we elkaar in het midden hebben gevonden.»

HUMO Wist je wat je met je gezicht moest aanvangen toen je collega’s jouw songs brachten?

DAAN «Het was onwennig. Ik ben een slecht acteur, en bovendien niet de man die op z’n stoel springt en meedanst. Ik hoop dat de camera zorgvuldig heeft ingezoomd op mijn gelaat: als ik met de ogen knipper, wil dat zeggen dat ik de cover héél goed vind.»

Daan Beeld vtm
DaanBeeld vtm

HUMO Je bent vorige zomer gestopt met drinken. Was het moeilijk om de opnames zonder een druppel alcohol door te komen?

DAAN «Wel, VTM had een cavafabriek als concertlocatie geboekt. Toen ik tussen de vaten alcohol naar livemuziek zat te luisteren, tot diep in de nacht, dacht ik: allee mannekes, nu maken jullie het mij wel heel moeilijk (grinnikt).

»Omringd zijn door negen hyperkinetische artiesten was niet vanzelfsprekend, zeker tijdens het creatieve proces. Begrijp me niet verkeerd: het was een uiterst fijn gezelschap. ’t Was alsof we op scoutskamp waren. En die uitgelaten sfeer vertaalt zich ook naar het scherm, denk ik. Ons seizoen is heel naturel. Een lach en een traan, op een mooie manier.»

‘Liefde voor muziek’
VTM, dinsdag 4 april, 20.35

Luister ook naar onze playlist:

Schrijf je in op onze wekelijkse muzieknieuwsbrief:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234